De ultieme gids voor hondeneigenaren en -oppassers: de beste hotspots in Groningen!

Groningen, de bruisende stad in het noorden van Nederland, heeft veel te bieden voor hondeneigenaren en -oppassers. Van uitgestrekte parken en hondvriendelijke cafĆ©s en gezellige wandelroutes – Groningen heeft zeker veel te bieden voor hondenliefhebbers. Of je nu een lokale bewoner bent of op bezoek bent met je viervoeter, hier is de ultieme gids om het beste uit je tijd in Groningen te halen. Is het je eerste keer in Groningen en ben je van plan om musea in te gaan of te gaan winkelen? Dan is het misschien een beter idee om je hond bij een oppas te brengen.

Wandelen met je hond in Groningen

In Groningen zijn er verschillende parken die ideaal zijn voor een wandeling met je hond. Hier zijn enkele leuke en hondvriendelijke parken die zeker de moeite waard zijn:

1. Stadspark

Het Stadspark is een van de grootste parken in Groningen en biedt veel ruimte voor honden om te rennen en te spelen. Er is een speciale losloopzone waar honden vrij kunnen rondrennen zonder aangelijnd te zijn. Het park heeft uitgestrekte grasvelden, bossen en waterpartijen waar je hond een duik kan nemen. Het is een perfecte plek voor zowel een korte wandeling als een lange middag buiten.

2. Noorderplantsoen

Gelegen vlak bij het stadscentrum, is het Noorderplantsoen een populaire plek voor honden en hun baasjes. Dit park heeft kronkelende paden, vijvers en veel groen, wat het ideaal maakt voor een ontspannen wandeling. Hoewel honden in het Noorderplantsoen aangelijnd moeten blijven, biedt het park genoeg ruimte en interessante geuren om te ontdekken. Het park is vooral geliefd onder locals en is een fijne plek om andere hondenliefhebbers te ontmoeten.

3. Hortus Haren

Iets buiten de stad, in Haren, ligt Hortus Haren, een prachtige botanische tuin waar honden ook welkom zijn. Dit is een meer unieke en serene wandelervaring met diverse tuinen, vijvers en paden. Het is een leuke plek om samen met je hond rustig door te slenteren en te genieten van de natuur. Houd je hond wel aangelijnd en respecteer de rustige sfeer van de tuinen.

4. Hoge en Lage der A

De Hoge en Lage der A zijn historische straatjes langs het water in het centrum van Groningen. Dit gebied biedt een schilderachtige wandeling langs de grachten, met mooie oude panden en bruggen. Het is een rustige en pittoreske route, ideaal voor een ontspannen wandeling door de stad.

5. Oosterhaven

De Oosterhaven is een havengebied dat net buiten het drukke stadscentrum ligt. Het gebied is mooi gerenoveerd en biedt een aangename wandeling langs het water. Hier kun je genieten van het uitzicht op de boten en de moderne architectuur van de omliggende gebouwen.

6. Peperstraat en Vismarkt

De Peperstraat en Vismarkt zijn historische straatjes die je door het hart van de stad leiden. Deze straten zijn vaak minder druk dan de grotere winkelstraten en bieden een charmante sfeer met kleine boetieks, cafƩs en historische panden. Het is een leuke route voor een wandeltocht door het oude centrum van Groningen.

7. Het Slochterbos

Voor een wat meer avontuurlijke wandeling is Het Slochterbos een goede keuze. Dit bos ligt iets buiten Groningen, in het dorp Slochteren, en biedt een bosrijke omgeving met veel wandelpaden waar honden aan de lijn kunnen genieten van de natuur. Het bos is prachtig in elk seizoen en biedt een mooie ontsnapping uit de stad voor jou en je hond.

8. Park Meerstad

Park Meerstad is een nieuwere groene zone aan de rand van Groningen, met veel ruimte voor honden om te rennen en te spelen. Het park ligt bij het Woldmeer en biedt prachtige uitzichten over het water, strandjes en open grasvelden. Het is een ideale plek voor honden die van zwemmen houden of gewoon lekker willen rennen in een uitgestrekt gebied.

Hondvriendelijke CafƩs en Terrassen

In Groningen zijn er veel restaurants en cafƩs waar je hond welkom is, vaak met een bakje water en soms zelfs een speciale traktatie. Hier is een lijst van hondvriendelijke restaurants en cafƩs in Groningen waar jij en je viervoeter samen kunnen genieten:

1. CafƩ De Uurwerker

CafƩ De Uurwerker is een populaire plek in het centrum van Groningen met een groot, gezellig terras. Honden zijn hier welkom en kunnen zowel binnen als buiten genieten van de levendige sfeer. Het personeel biedt vaak een bakje water aan voor je hond.

2. Het Concerthuis

Dit creatieve cafƩ staat bekend om zijn relaxte sfeer en bijzondere menukaart met veel keuze voor vegetariƫrs en veganisten. Honden zijn hier van harte welkom en het personeel is altijd blij om je viervoeter te zien. Het is een leuke plek om te ontspannen na een wandeling door de stad.

3. CafƩ Lust

Gelegen in de Oosterpoortbuurt, is CafƩ Lust een klein en knus cafƩ waar honden welkom zijn. Ze hebben een fijn terras waar je kunt genieten van een kop koffie of een lekkere lunch. Het cafƩ heeft een ontspannen en vriendelijke sfeer, ideaal voor een pauze met je hond.

4. Wadapartja

Wadapartja, met meerdere locaties in de stad, is een combinatie van cafƩ, restaurant en winkel, en is een geliefde plek voor hondenliefhebbers. Ze zijn erg hondvriendelijk en het personeel is altijd bereid om een bakje water voor je hond te regelen. Het is een creatieve plek met veel leuke hoekjes om te zitten.

5. Barista CafƩ Groningen

Barista CafƩ biedt een hondvriendelijke omgeving waar je kunt genieten van heerlijke koffie en gebak. Honden zijn welkom, vooral op het terras, en het personeel maakt graag ruimte voor je viervoeter.

6. DOT Groningen

DOT is een unieke plek in Groningen, met een opvallend koepelvormig gebouw en een groot terras. Honden zijn welkom op het terras, waar je kunt genieten van het uitzicht en lekker kunt eten of drinken. Het is een leuke plek voor een ontspannen middag in een iets andere setting.

Groningen biedt een overvloed aan leuke, hondvriendelijke plekken waar jij en je hond samen van kunnen genieten. Of je nu de stad verkent, de natuur in trekt of gewoon een kop koffie drinkt op een gezellig terras, er is altijd wel iets te doen. Met deze gids ben je helemaal klaar om het beste van Groningen te ontdekken, samen met je trouwe viervoeter! Dus pak de riem, trek je wandelschoenen aan en ga op pad om de beste hotspots van Groningen te ontdekken!

Van plan om vaker erop uit te gaan met je viervoeter? Lees dan ook onze tips voor hondvriendelijke plekken in onze hoofdstad en Rotterdam.

Aanmelden

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Voer je accountgegevens in en we sturen je een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw wachtwoord reset link lijkt ongeldig of verlopen te zijn.

Inloggen

Privacybeleid

Toevoegen aan collectie

Geen collecties

Hier vind je alle collecties die je eerder hebt gemaakt.

nl_NLNederlands