De 10 loyaalste hondenrassen

Honden zijn de beste vriend van de mens. Hun vriendschap neemt vele vormen aan. Sommige honden lijken wel verliefd op elke vreemdeling die ze ontmoeten. De onderstaande rassen zijn geen allemansvrienden. De honden op deze lijst zijn door en door trouw aan hun baasje of hun gezin. Hier zijn 10 van de loyaalste hondenrassen in willekeurige volgorde.

1. Beagle

De Beagle is al eeuwen een trouwe vriend voor zijn baas. Door hun hoop film beroemdheid hebben ze hun reputatie om loyaal te zijn al lang verspreid

2. Duitse Herder

De Duitse herder hoort natuurlijk met stip op deze lijst. Duitse herders zijn loyaal aan hun baasje. Bovendien zijn ze ook erg slim en dat maakt hen een van de meest inzetbare rassen zijn!

3. Collie

De Collie is een van de meest toegewijde rassen. Lassie was niet voor niets een Collie! Geen enkel ander ras is even geneigd de massa te waarschuwen wanneer Little Timmy in een put valt.

4. Akita

Dit waardige hondenras wordt “diep loyaal” genoemd. Deze grote honden van Japanse afkomst zijn alert en moedig, maar ook aanhankelijk en geduldig met kinderen.

5. Boxer

Boxers zijn zeer alert en actief. Ze zijn op hun hoede voor vreemden, waardoor ze een uitstekend waakhondenras zijn.

6. De Amerikaanse Staffordshire Terriër

De American Staffordshire Terrier wilt je altijd vermaken. Helaas wordt dit ras vaak gekozen als vechthond, omdat ze alles zullen doen wat hun wordt verteld. Verantwoordelijke eigenaren zullen vinden dat deze honden zelfverzekerd, moedig en vooral liefdevol zijn zoals is gedocumenteerd door veel van hun fans met name in “I’m a Good Dog” van Ken Foster.

7. Yorkshire Terriër

Dit pittige ras is een van de kleinste, maar ook een van de machtigste. Ze raken erg gehecht aan hun eigenaars en worden al snel sceptisch over vreemden. Eén blik in die kleine ogen zal je verzekeren dat je geen grapjes met Yorkies moet maken.

8. Weimaraner

Dit elegante ras kiest vaak een lid in de familie waar hij altijd mee wilt zijn. Ze vereisen gezelschap en aandacht en willen niet graag alleen gelaten worden. De Weimaraner is een zeer eigenwijze hond, maar zal je altijd beschermen als de situatie dat vereist.

9. Rottweiler

De Rottweiler kreeg een slechte reputatie door films, maar deze stevige beschermers zijn een van de liefste en meest loyale familiehonden in de buurt. Ze kunnen op hun hoede zijn voor vreemden, maar houden van hun mensen.

10. Teckel

Hoewel ze klein zijn, zijn Teckels erg beschermend van hun pack. Er zijn talloze verhalen over Teckels die hun gezin redden van huisbranden en zelfs aanvallen.

Facebook Comments

Leave your vote

-3 points
Upvote Downvote

Comments

0 comments

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.