5 leuke hondenrassen met vlekken

Wil je graag een hond in huis met stippen of vlekken, maar weet je niet voor welk ras je wil gaan? Hieronder vind je 5 leuke rassen met een gevlekte vacht. De vachtkleur en daarbij ook de vlekken van honden worden genetisch bepaald. Daarom hebben sommige honden meer kans om dit te ontwikkelen. Hieronder vind je een lijstje met leuke rassen die vol zitten met vlekken!

  1. Dalmatiër

Dit ras ligt natuurlijk voor de hand als we het hebben over stippen bij honden. Als ster van de 101 Dalmatiërs is hij erg populair geworden. Een grappig weetje over de dalmatiër is dat hij niet met stippen wordt geboren, maar met een witte vacht! De stippen ontwikkelen zich 3 à 4 maanden later. Over het algemeen is de dalmatiër een eigenwijze, lieve en intelligente hond. Ook kan hij wat druk zijn en soms nog een beetje in de puberteit blijven hangen. Daarom is het belangrijk om vaak met de dalmatiër op avontuur te gaan in de buitenlucht.

Dalmatier: karakter, prijs, gezondheid en meer!

2. Duitse Staander

Deze jachthond is populair onder hondenbaasjes. Meestal is de vachtkleur van de Duitse Staander bruin of bruin met witte stippen. Hij is erg vriendelijk, actief, intelligent en leergierig. Ook is hij trouw aan zijn baasje, maar als er wild voorbij komt kan hij nog weleens wegrennen. Het is en blijft toch een jachthond!

10 dingen over de Duitse Staande Korthaar - Hondenrassen Wijzer ✔️

3. Australische herder

Deze donzige rakker is een geliefd ras waarbij veel variaties in de gevlekte vacht voorkomen. De Aussie is lief, energiek, waakzaam, evenwichtig en trouw aan zijn gezin of hondenbaasje. Hij heeft een enorm uithoudingsvermogen, omdat het van oorsprong een herdershond is. Verder heeft hij veel behoefte aan beweging en hij houdt ervan om een doel te hebben. De Aussie leeft op als hij spelletjes mag spelen, dus pak die bal er maar bij!

Is de Australische Herder een rashond of werkpaard?

4. Engelse Springer Spaniel

Dit ras staat bekend om zijn halflange gekrulde haar, vaak bruin-wit met bruine vlekken of zwart-wit met zwarte vlekken. De vacht moet regelmatig geborsteld worden om te voorkomen dat heel je huis onder de Spaniel haren zal zitten. Van oorsprong is de Spaniel een jachthond en dit laat zeker zijn sporen na. Hij heeft namelijk veel behoefte aan beweging. Verder is hij lief en goed met kinderen en zeker geschikt als gezelschapshond.

Engelse springer spaniel - Hondtrainen.nl

5. Jack Russell

De Jack Russell is een klein gevlekt hondenras. Meestal is de basis van de vacht van deze kleine (eigenwijze) snuiter wit met bruine en/of zwarte vlekken. De vlekken zijn vaak van verschillende grootte. De Jack Russell is enorm slim en kan een beetje koppig zijn, maar als je deze viervoeter vanaf jongs af aan traint en socialiseert, kan het een brave en lieve gezinshond worden. Sidenote: de Jack Russell houdt enorm van knuffelen!

Jack Russell Terrier Breed Information
Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.