in

De 6 oudste hondenrassen die er bestaan

De hond wordt beschouwd als een roofdier en bestaat al erg lang. Hij stamt af van de wolf. In de steentijd zijn Neanderthalers steeds zorgvuldiger gaan fokken met wolven. Zo werden er steeds meer intelligente en minder agressieve welpjes geboren. Door het fokken zijn uiteindelijk honden ontstaan en verschillende hondenrassen. In deze blog leggen we je graag uit wat de oudste hondenrassen zijn.

  1. Afghaanse windhond

Dit prachtige elegante ras bestaat al heel lang. 4000 jaar geleden werd het ras al geschilderd op Afghaanse tekeningen. In Afghanistan werd de windhond gebruikt als jachthond. Het karakter van de Afghaanse windhond typeert zich als onafhankelijk, intelligent, vriendelijk en een tikkeltje afstandelijk.

Afghaanse windhond

2. Akita Inu

De Akita is een van de oudste inheemse rassen van Japan. Dit ras vindt zijn oorsprong ongeveer 4000 jaar geleden. Er zijn namelijk bottenresten gevonden van dit ras in Japan. Het karakter van de Akita Inu typeert zich als moedig, zelfstandig, eigenwijs en trouw.

Akita Inu • Alles wat jij moet weten over dit ras • Leer het ras kennen

3. Basenji

De Basenji is afkomstig uit Congo-Kinshasa. In Egyptische pyramides werd de Basenji al afgebeeld. Ze werden gebruikt om rietratten te verjagen in Afrika. Het karakter van de Basenji is nieuwsgierig, eigenwijs en intelligent. Het loslaten van de Basenji kan een probleem vormen, omdat hij door zijn jachtverleden graag jaagt op wild.

De basenji: alles over dit hondenras - Hond.nl

4. Shar-Pei

De Shar-Pei is een eeuwenoud ras dat al sinds 220 voor Christus bestaat. De Shar-Pei is afkomstig uit China en is een lieve gezinshond en is erg intelligent.

Chinese Shar Pei - Facts and Beyond | Biology Dictionary

5. Chow Chow

De Chow-Chow is in China al zo’n 3000 jaar bekend. De Chow-Chow is zelfstandig en eigenzinnig, hij is namelijk erg gehecht aan bekende mensen. Een leuk feitje over de Chow-Chow is dat hij een blauwe tong heeft. Hij wordt geboren met een roze tong en twee maanden later wordt de tong blauw.

Chow Chow: de Chinese Leeuwenhond

6. Pekinees

Dit kleine ras is ongeveer 2000 jaar oud en vindt zijn oorsprong in China. Hij stond hoog in aanzien aan het hof in China. Zijn karakter typeert zich als eigenzinnig, onafhankelijk, vriendelijk en gezellig.

Pekingees
Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

6 verrassende dingen die honden ruiken die mensen niet kunnen ruiken

5 leuke hondenrassen met vlekken