10 ultieme vakantie activiteiten om te doen met jouw (oppas)hond

De vakantieperiode is in volle glorie en dat betekent dat het tijd is om je vierpotige, lieve metgezel te betrekken bij al je avonturen! Of je nu van plan bent om te ontspannen op het strand of tochten te maken in de bergen, er zijn talloze leuke activiteiten die je samen met je (oppas)hond kunt ondernemen. Benieuwd wat voor activiteiten je kunt doen? Lees dan snel verder. En… een hele fijne vakantie gewenst!

1. Op naar het strand!

Neem je hond mee naar het strand en geniet samen van de zon, zee en het zand. Laat hem rennen langs de kust, plonsen in de golven en genieten van het buitenleven. Let op; niet op elk strand zijn honden toegestaan in de zomer. In een voorgaande blog lees je waar honden het hele jaar zijn toegestaan; http://blog.petbnb.nl/5-stranden-waar-jouw-hond-het-hele-jaar-is-toegestaan/

2. Watersproeierplezier

Een echte klassieker onder de waterspelletjes is toch wel de watersproeier! Stel een sproeier op in de tuin en laat het water op een lage stand sproeien. Honden vinden het vaak geweldig om achter het water aan te rennen en erin te springen. Zorg ervoor dat je de waterstraal niet rechtstreeks op je huisdier richt om hun oren en ogen te beschermen.

Hoe hou je jouw huisdieren koel - Floralux

3. Wandelingen in de natuur

Ga op avontuur in de natuur met je hond. Of het nu gaat om een ontspannen wandeling in het bos of een uitdagende bergwandeling, je viervoeter zal dol zijn op de nieuwe geuren en omgeving.

4. Suppen met je hond!

Suppen is heel erg leuk en ontspannend. Zeker in een mooie omgeving ben je even helemaal aan het genieten op het water en van de rust om je heen. Neem je hond mee op de sup! Sommige honden vinden het namelijk heerlijk om op het board te chillen. Let er wel op dat jouw hond dit leuk vindt, sommige honden zijn er niet helemaal voor in de wieg gelegd.

Suppen met je hond - hoe doe je dat? - Summit Stories

5. Zwemplezier

Als je hond een waterrat is, zoek dan een hondenstrand, meer of rivier op waar hij kan zwemmen en spelen. Het is een geweldige manier om af te koelen en plezier te hebben samen!

6. Hondvriendelijke camping

Plan een kampeertrip waarbij je hond van het buitenleven kan genieten. Samen sterren kijken, wandelen en bij het kampvuur zitten, creëert prachtige herinneringen.

5 Hondvriendelijke campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu

7. Hike naar een mooi uitzichtpunt

Kies een prachtige wandelroute met een adembenemend uitzicht en beleef samen met je hond een onvergetelijk avontuur. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen voor jullie beiden!

8. Hondencafé avontuur

Ga op zoek naar hondvriendelijke cafés waar je samen een maaltijd of een lekker drankje kunt nuttigen. Je hond kan zelfs wat extra aandacht krijgen van medebezoekers en jij en je viervoeter kunnen genieten van het gezelschap van andere honden.

8 Paws-itively Brilliant Dog Cafes in London — London x London

9. Hondenpark dagen

Breng tijd door in een hondenpark waar je hond vrij kan rondrennen, spelen en nieuwe hondenvrienden kan ontmoeten. Niet alleen sociaal voor je hond, maar ook voor jou! Zo kun je namelijk in contact komen met andere hondenbaasjes en een heel gezellige middag beleven.

10. Fotoshoot

Trek eropuit met je camera en hond en maak een fotoshoot van jullie avonturen. Leg de unieke momenten vast en creëer blijvende herinneringen met elkaar. Vlak na of voor zonsondergang is een perfect moment om mooie foto’s te schieten. Het zachte licht zorgt namelijk voor een prachtig kiekje! Je kunt ook een gave actiefoto schieten van jouw (oppas)hond. Gebruik daarbij een korte sluitertijd om bewegingsonscherpte te voorkomen.

Hondenfotografie, fotoshoot van jouw hond - Perfect Pets
Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Comments

0 comments

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.