in

Op zoek naar een hond die zelden blaft?

Er zijn hondenrassen die weinig aanleg hebben om te blaffen. Als je in een appartement woont met “dunne” muren of gewoon niet van blaffende honden houdt kan je dus overwegen om eens naar de volgende rassen kijken. Pas op er zijn ook honden die snurken of zelfs jodelen.

1. De Engelse Bulldog

Deze kleine schat blaft zelden. Zorg ervoor dat deze honden niet te dik worden. Pas dus op met voeding en geef ze voldoende beweging. Als het heel warm wordt kan een Bulldog last krijgen van ademhalingsproblemen. Probeer dan vroeg in de morgen of laat in de avond te wandelen wanneer het nog wat koeler is.

2. De Deense Dog

Bijna iedereen kent deze iconische reus. Wat veel mensen niet weten is dat deze hond nauwelijks blaft. Ook deze hond kan daarom goed leven in een gehorig, maar ruim, huis.

3. De Franse Bulldog

De Franse Bulldog houdt ervan om geknuffeld te worden en heeft niet veel lichaamsbeweging nodig. Frenchies knorren, laten scheetjes en maken wel veel andere gekke geluiden. Blaffen daarentegen zal niet vaak gebeuren.

4. Basenji

De Basenji ras  komt uit Afrika.  De vertaling van Basenji is “Hond die niet blaft”. Omdat ze niet al te groot zijn, zijn ze perfect voor het leven in een kleiner huis. Het zijn zeer intelligente en onafhankelijke honden.  De honden maken huilende en jodelende geluiden. Dit ras blaft dus niet maar maakt wel veel ander geluid.

5. Berner Sennenhond

Deze honden zijn super aanhankelijk en zachtaardig. Bernies zijn gekweekt voor werk op de boerderij. Dit Zwitserse ras blaft alleen als er iets belangrijks gebeurt. Te veel blaffen zou het vee kunnen verstoren.

Facebook Comments

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by Babette Reinders

De 10 loyaalste hondenrassen

De 5 beste rassen voor senioren