De 5 beste rassen voor senioren

Dat honden goed zijn voor je gezondheid wist je vast al. Natuurlijk geldt dat des te meer als je een jaartje ouder bent. Een hond biedt een dagelijks portie beweging en garandeert aanspraak in de buurt. Tijd dus voor een hond! We hebben 5 hondenrassen die bij uitstek geschikt zijn voor de senior hondenliefhebber.

1. De Mopshond

De Mopshond is een compact hondje met een reuze persoonlijkheid! Ze hebben niet veel beweging nodig en zijn leuk met kinderen. Geweldig voor je kleinkinderen om mee te spelen.

2. De Schotse Terriër

De Schotse Terriër is een echte familiehond. Ze houden ook van kinderen. Ze hebben wel meer beweging nodig dan een Mopshondje. Deze hond is perfect om gezellig mee op de bank te zitten wanneer je tv kijkt of een boekje aan het lezen bent (maar dat kan natuurlijk met bijna elke hond).

3. De Poedel

Poedels zijn gezellige bolletjes wol die af en toe graag mee naar de (honden)kapper gaan.. Ze luisteren goed en ze zijn er in verschillende maten: mini, standaard en groot. Je kiest dus gewoon de maat poedel die bij je past.

4. Maltezer

De Maltezer is een makkelijk draagbaar knuffelbeertje om overal mee naartoe te nemen. Deze hond is perfect voor je als een kameraadje zoekt die je altijd steunt.

5. Corgi

De Corgi is het perfecte hondenras voor de actieve senior. De Corgi heeft de energie van een grotere hond, maar is makkelijker onder controle te houden. Dus trek die wandelschoenen maar aan en ga lekker aan de wandel.

Facebook Comments

Leave your vote

1 point
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.