in

De Jack Russel is misschien klein, maar deze 5 dingen zijn van groot belang

1. Ze hebben enorm veel zelfvertrouwen

De Jack Russel is gefokt om op vossen te jagen en moest dus wel zelfvertrouwen uitstralen. Het doel was om de Jack Russel de vos uit zijn hol te late jagen zodat de jagers deze konden vangen. Hierdoor zijn ze erg lenig en klein maar zitten ze vol met zelfvertrouwen.

2. Jack Russel’s kunnen verbranden

Honden kunnen, ondanks dat ze een vacht hebben, nog steeds verbranden. De Jack Russel is extra gevoelig hiervoor vanwege de lichte kleuren van hun vacht en huid. Pas dus goed op met je hond in de zon!

3. Een Jack Russel wordt niet gelukkig van een appartementje

Deze honden zijn het aller gelukkigst wanneer ze buiten zijn. Ze zijn namelijk erg hyper-actief en willen graag werken. Het zit in hun natuur om in de open lucht te zijn omdat ze vroeger veel gebruikt werden als jacht- en waakhond. Ga dus lekker met ze op pad.

4. Train ze vanaf jonge leeftijd

Dit is natuurlijk voor ieder ras belangrijk maar vooral met een Jack Russel haal je hier erg veel voordeel uit. Ze hebben duidelijke grenzen nodig om in harmonie met mensen te leven. Wanneer dit van puppy af aan is aangeleerd zullen ze niet snel ander (ongewenst) gedrag vertonen.

5. Dit is absoluut het allerbeste ras om mee te apporteren

Er is bijna geen ras wat enthousiaster wordt vanĀ een tennisbal, en deze dan ook nog eens terugbrengt. Sommige baasjes en Petbnb oppassen geven zelfs aan dat ze het leuk vinden om “op doel te staan” en de bal ook nog eens teruggooien.

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

5 dingen die jij nog niet wist over de Poedel

5 weetjes over deze witte knuffelbeer