in

5 dingen die jij nog niet wist over de Poedel

Poedels worden tegenwoordig vaak gezien als honden waar luxe en rijkdom bij hoort maar was dit altijd al zo?

1. De poedel is eigenlijk gefokt voor de jacht

Het zijn hele atletische honden en daardoor ook uitstekende zwemmers. Dit kwam natuurlijk supergoed van pas bij de jacht op watervogels. Poedels hebben zelfs een soort “zachte” mond zodat ze de gewonde of dode vogels voorzichtig op kunnen pakken.

2. De eigenaardige manier van hun geschoren vacht heeft toch echt een doel

Of ja, vroeger was dit vooral het doel van de vacht. Ze hadden bescherming nodig tegen het koude water tijdens de jacht maar te veel natte vacht zou te zwaar worden om mee te zwemmen. Hierdoor werd de vacht strategisch geschoren zodat bepaalde gedeeltes nog wel beschermd zouden zijn.

3. Poedels komen in wel 3 varianten

De poedel is het enige ras dat in drie verschillende maten komt: standaard, miniatuur en de toy poedel. Deze 3 namen beschrijven alleen de grootte van de hond. De Amerikaanse Kennel Club kent ze namelijk wel allemaal toe aan hetzelfde ras.

4. De vacht van een Poedel stopt nooit met groeien

Dit klinkt Poedelbaasjes natuurlijk bekend in de oren maar voor onze oppassen die dit nog niet wisten, als je de vacht van een poedel niet genoeg kamt en knipt krijg je een rasta Poedel met veel gematte vacht. Dit vergt dus wel enige aandacht. Aan de andere kant zijn ze hypoallergeen en dus super populair onder de hondenliefhebbers met allergie├źn.

5. Poedels zijn echt mega slim

 

Over de hele wereld is de poedel het een na slimste ras, de Border Collie staat op nummer 1. Dit maakt ze erg makkelijk om te trainen en ze waren daardoor enorm populair in het circus en films.

Facebook Comments

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Written by admin

5 feitjes over de German Shepherd, wist jij ze al?

De Jack Russel is misschien klein, maar deze 5 dingen zijn van groot belang