in

5 weetjes over deze witte knuffelbeer

De Samoyeed staat ook wel bekend als de “altijd lachende” hond. Dat ze ook nog eens een mega fluffy vacht hebben maakt ze super populair. Maar ook van deze goedzak moet je een paar dingen weten.

1. Ze hebben superveel energie

De Samoyeed is gefokt om kuddes rendieren te drijven en sleeën te trekken. De wil om te werken zit dus in hun genen waardoor ze veel buitenactiviteit nodig hebben anders zullen ze zich snel vervelen. Geloof ons, je wilt geen verveelde Samoyeed in huis. Geblaf en voorwerpen vernielen komt dan vaak voor als een gevolg van overgebleven energie.

2. Het is een erg vriendelijk ras

Als je een waakhond nodig hebt is het aanschaffen van een Samoyeed geen slim plan. De reacties wanneer iemand binnenkomt kunnen wel verschillen van super enthousiast tot rustig aankijken maar ze zijn niet super beschermend. Dit maakt ze wel uiterst geschikt als gezinshond.

3. Haaruitval…..

Dit komt natuurlijk niet als een verassing als je de immense omvang van deze honden ziet. Dit is voornamelijk vacht. Als je niet wilt leven op een tapijt van Samoyeed haren zal je bijna elke dag wel even moeten stofzuigen. Het kammen is ook een dagelijkse bezigheid voor Samoyeed baasjes of oppassen. Dit kost tijd maar de liefde die je er voor terug krijgt is natuurlijk onbetaalbaar.

4. Ze kunnen zij aan zij leven met andere dieren

Samoyeden hebben over het algemeen geen probleem met andere dieren in huis. Het zit echter wel in het instinct van deze honden om iets te achtervolgen. Wanneer de kat dus zal weg rennen is de kans groot dat je Samoyeed er achter aan gaat. Let buiten dus goed op 😉

5. Dit ras is een van de oudste hondenrassen ter wereld

De Samoyeed is een van de 14 oude hondenrassen met duidelijk genetische sporen van de wolf. Ze behoren tot de Spitz familie en komen van origine uit Azië. Ze zijn gefokt door de Samoyede mensen uit Siberië om slee’s te trekken, rendieren te drijven en te jagen. Volgens sommigen behandelde de Samoyede mensen de honden meer als familieleden dan hun bezit.

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

De Jack Russel is misschien klein, maar deze 5 dingen zijn van groot belang

Waarom huilt jouw hond mee met een sirene?