in ,

De 10 meest knuffelbare hondenrassen

Ben je op zoek naar een aanhankelijke hondenras? We hebben enkele van onze favoriete rassen op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar een huisdier in zakformaat of ben je op zoek naar een hond die zo groot is dat hij zijn eigen stoel nodig heeft? Wat je ook zoekt er zit altijd een geschikte hond voor jou bij!


Italiaanse windhond


Italiaanse windhonden zijn kwetsbare schoonheden. Met hun onschuldige blik zijn ze onweerstaanbaar. Wanneer ze niet in het park willen rondrennen vinden de Italiaanse windhonden het heerlijk om thuis met je te knuffelen.

Golden Retriever

Blondes have more fun! Slim, trainbaar en geboren om je beste vriend te zijn. De golden retriever is over de hele wereld geliefd als een kameraad en hulphond. Dankzij hun vriendelijke temperament en toewijding zijn goldens een familiehond. Ze vinden het heerlijk om met jong en oud te knuffelen.

Chihuahua

De Napoleon van de hondenwereld. Chihuahuas zijn kleine honden met een groot hart. Het kunnen felle strijders zijn als ze denken dat de situatie dat vereist. Het liefst blijven ze lekker knuffelen met hun baasje. Chihuahuas hebben de neiging zich te binden aan één familielid en zijn daardoor misschien geen goede keuze voor gezinnen met kleine kinderen.

Labrador Retriever

De Labrador Retriever is de beste vriend van de mens. De Labrador blinkt uit in het jachtveld als hulphond en als familielid. Deze veelzijdige honden zijn erg toegewijd aan mensen en aan eten. Labs hebben altijd honger.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniels zijn kameraden op het jachtterrein en in de achtertuin. Ze hebben net voldoende energie om met kinderen te spelen en zijn kalm genoeg om een geweldige partner te zijn voor zieken of ouderen. Deze honden zijn ontspannen met vrienden en vreemden. Dus reken er maar niet op dat een Cav een goede waakhond zal zijn!

Boxer

De boxer is een geweldige familiehond. Een geweldige hond voor gezinnen met een gevoel voor humor.

Bichon Frise

De Bichon Frise is een blijmoedige kameraad die van iedereen en alles houdt. Bichons combineren een speelse houding met een gevoelige aard. Een kalm en liefdevol gezin is dus een must voor deze hond. Een bichon wil altijd bij je zijn. Gelukkig kan je ze makkelijk overal mee naartoe nemen of dragen.

Deense Dog

De Deense Dog is een beleefde reus. Onstuimig als een puppy en nobel en zachtaardig als een volwassene. Ze hebben echt geen idee hoe groot ze zijn, dus wees niet verbaasd als ze zomaar bij je op schoot komen zitten! De Deense dog zal je gezin en huis vol liefde vullen.

Brussels Griffon

De kleine lieve hond met het knorrige gezichtje. De Griffon was oorspronkelijk gefokt om op ratten te jagen in België. Deze honden hebben werkelijk geen idee hoe klein ze zijn en denken dat ze de baas zijn. Als je het niet erg vindt om een uitdaging aan te gaan zal deze sportieve hond je een leven lang plezier geven.

Pitbull

Pitbullterriërs willen je graag laten zien hoe lief ze in de juiste handen kunnen zijn. Net als bij elke andere hond zijn doordachte fokkerij, training en socialisatie van vitaal belang om van hen goede gezinsgenoten te maken. Als je eenmaal een pitbull persoonlijk hebt leren kennen, zie je waarom mensen zo hard vechten om rasspecifieke wetgeving te beëindigen.

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by Babette Reinders

Waarom huilt jouw hond mee met een sirene?

10 verrassende allergieën bij honden