7 tips om jouw binnenkat gelukkig te houden

Kan jouw kat niet naar buiten? Grote kans dat jij je daar een beetje schuldig over voelt.. Gelukkig kan jij het leven van jouw kat met onderstaande tips een beetje mooier maken. Benieuwd hoe jij jouw oogappeltje binnen gelukkig houdt? Lees dan snel verder!  

  1. Geef je kat genoeg aandacht

Helaas zijn er veel katten in Nederland die langere tijd alleen thuis zitten en wij vinden dat dit anders kan. Ben je iets langer van huis weg en wil je wel de nodige aandacht geven aan je kat die hij verdient? Boek dan via Petbnb eenvoudig een lieve en betrouwbare kattenoppas! Zo wordt jouw lieverd alsnog vertroeteld en ga jij zonder schuldgevoel de deur uit!

2. Een goede krabpaal is een must

Deze mag echt niet ontbreken in je huis! Katten gebruiken een krabpaal niet alleen om nagels te scherpen, maar ook om hun terrein af te bakenen en om stress te verminderen. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende krabpaal designs om je huis zelfs nog knusser, moderner of chiquer te maken. Hou er rekening mee dat je kat graag wil klimmen, hoogteverschillen in de krabpaal zijn dus essentieel.

Krabpaal zelf bouwen: tips en instructies | zooplus Magazine

3. Zorg voor een schone kattenbak en zet deze op een rustige plek

Een kat is een heel hygiënisch dier. Zorg daarom altijd voor een schone kattenbak. Kies voor ongeparfumeerd kattengrit, om het zo natuurlijk mogelijk te houden. Gun je kat daarnaast wat privacy en zet de kattenbak op een rustige plek.

4. Zorg voor een rustplekje bij het raam

Is het je weleens opgevallen dat katten vaak bij het raam liggen? Ze willen graag zien wat er buiten gebeurt. Zorg dus voor een rustig plekje waar je kat kan liggen, het liefst bij het raam!

ChillMatt Voor Katten

5. Speelgoed

Katten hebben een jachtinstinct en die moet gestimuleerd blijven, anders gaan ze zich vervelen. Gelukkig is er aan kattenspeelgoed geen gebrek! Speelmuizen, ballen, laserlampjes.. you name it. Daarnaast hoeft een speeltje niet duur of ingewikkeld te zijn. Een propje papier of een bolletje wol valt meestal ook goed in de smaak. Wissel af met de speeltjes om je kat te verrassen.

6. Eten en drinken

Voldoende (gezond) eten en drinken is natuurlijk enorm belangrijk. Zorg voor vers drinkwater en geef je kat af en toe een kattensnoepje. Waar je mee kan experimenteren is door een speelelement toevoegen aan het geven van de brokjes om het jachtinstict aan te wakkeren. Neem bijvoorbeeld de snack dobbelsteen. Dit is een rubber vierkant waar je brokjes in kan doen, aan jouw kat de taak om de brokjes eruit krijgen!

Trixie Snack Dobbelsteen voor Katten

7. Een andere kat of hond erbij nemen

Zoek je een speelkameraadje en een goede vriend voor jouw kat? Dan doe je er goed aan om een tweede kat of hond in huis te nemen. Een extra maatje zorgt voor meer plezier en een vriendschap erbij, mits ze elkaar mogen natuurlijk!

Facebook Comments

Leave your vote

1 point
Upvote Downvote

Comments

0 comments

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.