5 hilarische momenten die jij als kattenbaasje vast en zeker herkent!

Als kattenbaasje heb je ongetwijfeld al heel wat hilarische momenten meegemaakt. Katten kunnen enorm grappige en eigenaardige wezens zijn. Heb je weleens goed gekeken naar de gekke streken die jouw kat uithaalt op een dag? Daar kan je je kostelijk mee vermaken. Deze week zetten we een aantal van die streken op een rijtje voor je!

  1. If it fits, I sits..

Hoe oncomfortabel het er ook uit kan zien, katten zitten graag in krappe ruimtes. Jouw kat is vast en zeker weleens in een kartonnen doos, tas of vaas gaan zitten. Wetenschappers denken dat dit gedrag de katten een gevoel van veiligheid geeft. Vanuit die kleine ruimte kunnen ze namelijk goed observeren wat er allemaal gebeurt, zonder dat zij zelf een prooi zijn. Tijgers in dierentuinen hebben hetzelfde gedrag vertoond met een kartonnen doos!

If I fits, I sits! : r/aww

2. De ‘gekke 5 minuten’

Vanuit volledige stilstand een enorme sprint trekken met een opgekrulde rug en de oren naar achter.. Het is net alsof je kat bezeten is! Deze ‘gekke 5 minuten’ worden veroorzaakt door het jachtinstinct. Omdat huiskatten niet meer hoeven te jagen, moeten ze hun energie op een andere manier kwijt. Als jouw kat vaker dan één keer op een dag zulke gekke fratsen vertoont, kan dit door verveling komen. Tijd voor wat extra aandacht dus! Als je daar geen tijd voor hebt, kun je gelukkig via Petbnb een fijne en vertrouwde kattenoppas vinden.

De Leukste weetjes en feiten over honden& katten - Zoolac.nl

3. Je spreekt kattentaal

Dit grappige moment gaat meer over jou dan over jouw viervoeter. Betrap jij jezelf er namelijk weleens op dat je praat of miauwt tegen je kat? Mensen zijn geneigd om tegen hun huisdieren te praten om zo een relatie te creëren. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die tegen hun huisdieren praten slimmer zijn! Dit heeft allemaal te maken met emotionele intelligentie. Als jij goed kan begrijpen waar jouw huisdier behoefte aan heeft, betekent dit dat je een groot empathisch vermogen hebt. Helemaal niet zo gek dus dat we ons inleven in onze huisdieren en dit door middel van taal communiceren.

PetPortraits: Check of jouw kat lijkt op een kat uit een kunstwerk

4. Selfies, heel veel selfies..

Tja.. we zijn er waarschijnlijk allemaal schuldig aan, maar sinds de komst van jouw oogappeltje staan er ineens wel heel veel selfies van jullie samen op je telefoon. Iedereen moet natuurlijk weten dat jij de leukste, schattigste en mooiste kat hebt die er bestaat. Gelukkig begrijpen wij dat als geen ander, dus kom maar door met die selfies!

Kat maakt steengoede selfies met GoPro | digifoto Starter

5. Nooit meer alleen naar het toilet

Sinds jij een kat hebt, is de tijd van op het gemakje naar het toilet gaan hoogstwaarschijnlijk wel voorbij. Een kat volgt je graag naar de wc door een behoefte aan aandacht. Als hij vervolgens die aandacht krijgt op het toilet, dan wordt dit geassocieerd met iets positiefs en blijft hij het gedrag vertonen. Eén voordeel; je smartphone gebruik op het toilet zal daardoor wel afnemen, tenzij je WEER foto’s van je kat gaat maken..

Daarom wil de poes mee met je naar het toilet – het is meer dan je denkt
Facebook Comments

Leave your vote

1 point
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.