in

7 dingen die je nodig hebt voordat je een puppy mee naar huis neemt!

Een nieuwe puppy mee naar huis nemen is spannend, maar het kan een beetje ontmoedigend zijn, vooral voor nieuwe puppy ouders. Een beetje geavanceerde voorbereiding om ervoor te zorgen dat alle benodigdheden aanwezig zijn, kan echter zorgen voor een soepele en plezierige thuiskomst.

1. Een veilige plaats om te slapen

Een hondenbench kan pups een veilige plek bieden om uit te rusten.
Puppy’s hebben een plek nodig waar ze veilig kunnen verblijven totdat ze hun ‘huismanieren’ leren.

Een veel voorkomende misvatting is dat deze veilige plek groot moeten zijn om effectief te zijn, maar de bench van uw pup hoeft alleen groot genoeg te zijn om voor de hond op te staan ​​en zich om te draaien. Je kan meestal een bench kopen die groot genoeg is om de volwassen maat van je pup op te vangen en de meegeleverde verdelers gebruiken om de binnenmaat te verkleinen om hem meer geschikt voor de pup te maken.”

2. Een aanbod van gezonde voeding en lekkernijen

Het kiezen van het juiste hondenvoer zou geen beslissing moeten zijn die je in de supermarkt op weg naar huis met je nieuwe puppy moet nemen.
Hondenvoeding is minstens zo complex als voeding voor mensen en het spectrum aan keuzes is enorm. Vraag je dierenarts om aanbevelingen voor voeding voor je pup aangezien prijs en kwaliteit niet altijd overeen komt.

3. Een stevige halsband en riem

Kies een halsband en riem die geschikt is voor het ras en de leeftijd van je pup. Een verstelbare halsband is in dit stadium het beste, omdat je puppy snel zal groeien.
Vergeet niet om de halsband regelmatig te onderzoeken op conditie en pasvorm. Je zou twee vingers onder de halsband moeten kunnen glijden, maar niet zo los dat de halsband over het hoofd van een puppy heen kan.

4. Hondenpenning

De mogelijkheid om uw puppy te identificeren is een must, dus een gemakkelijk te lezen hondenpenning met de naam van de pup, jouw achternaam en je contactgegevens is cruciaal. Laat je niet misleiden door te denken dat jouw hond geen penning nodig heeft omdat hij een ‘binnenhond’ is; als je hond per ongeluk ontsnapt, wil je dat hij snel gevonden kan worden en daarbij helpen deze hondenpenningen.

5. Voer- en waterbakken

Basisuitrusting zoals voedsel- en waterbakken zijn vanaf het begin allemaal noodzakelijk. Antislip hondenvoerbak minimaliseren morsen en sommige en dierenartsen raden een verhoogde hondenvoerbak aan om uw puppy meer comfort te geven tijdens het eten. Roestvrijstalen of keramische honden voerbakken zijn goede keuzes omdat deze gemakkelijk schoon te maken, vaatwasmachinebestendig en gemakkelijk te ontsmetten zijn.

6. Speelgoed 

Puppy’s zijn intelligent en nieuwsgierig. Hoewel ze veel slapen, zal je pup op verkenning gaan wanneer deze wakker is. Om je pup mentaal gestimuleerd te houden, geef je hem een ​​verscheidenheid aan hondenspeeltjes die allerlei soorten texturen, geluiden en vormen bevatten. Deze vroege interacties en ervaringen kunnen het verschil maken om uw pup een goede start te geven.

7. Geduld en een plan

Hoewel je puppy de eerste paar dagen misschien ingetogen lijkt, zal de ware persoonlijkheid van je puppy snel zichtbaar worden.

Puppy’s zitten vol energie en kunnen best een handjevol zijn. Ze bijten, kauwen en plassen in huis totdat ze zindelijk zijn. Realiseer je dat een deel ervan ontwikkeling is en dat sommige gedragingen, zoals het aanvallen van je benen en het kauwen op je handen, zullen afnemen – als je het juist aanpakt.

Daarom heeft elke nieuwe puppyouder een trainingsplan nodig. Je pup is een intelligent en nieuwsgierig wezen dat zijn hele leven mentale stimulatie nodig heeft. Een deel hiervan kan worden bevredigd door speelgoed en spelen, maar er gaat niets boven het leren van nieuwe dingen, interessante nieuwe ervaringen opdoen en het oplossen van puzzels. 

Sommige hondentrainers of gedragsdeskundigen bieden lessen aan voor toekomstige hondeneigenaren. Overweeg serieus een van deze lessen bij te wonen voordat je een nieuwe puppy mee naar huis neemt. Wat kun je verwachten van deze voorbereidingslessen? Deelnemers leren meestal hoe ze de komst van je nieuwe puppy goed kunnen plannen, en hoe ze de weg kunnen banen voor een goed begin van je nieuwe leven samen.

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

9 Internationale spreekwoorden over de hond

Lijk jij op je hond?