6 Tips voor een hond die een kieskeurige eter is

We verwachten misschien dat honden altijd een grote eetlust hebben en hun kommetje nog net niet opeten, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn! Vooral kleine honden hebben minder trek dan grote honden en zijn weleens wat kieskeuriger over wat je hen voorschotelt. Wij delen jullie hieronder graag wat tips voor de kieskeurige viervoeter. 

  1. Zoek naar de reden waarom je hond niet genoeg eet

Je hond kan zich niet lekker voelen, of er is helaas een onderliggende oorzaak. Honden die bijvoorbeeld last hebben van hun gewrichten en tanden, hebben vaak minder trek. Ook kan het zijn dat jouw viervoeter reageert op bepaalde voeding of dat hij allergisch is. Als gebrek aan eetlust langer aanhoudt, is het verstandig om naar de dierenarts te gaan.

2. Geef niet teveel snacks

Wij snappen dat jij je hond graag wil verwennen met snacks, maar dit zorgt er uiteraard wel voor dat je hond minder trek heeft in zijn gewone eten. Ook is het geven van teveel snacks ongezond voor jouw viervoeter. Het is handig om vooraf te bepalen hoeveel snacks jouw hond per dag mag hebben, zodat je voorkomt dat je teveel geeft. 

3. Kijk naar welk soort voedsel je geeft 

Sommige honden houden bijvoorbeeld meer van brokken dan van nat voer. Als je hond moeite heeft met eten, test dan verschillende voedselwaren uit en kijk wat hij lekker vindt. 

4. Zorg voor voldoende beweging voor je viervoeter

Net als bij mensen wekt bij honden beweging ook de eetlust op. Een hond die teveel binnen zit, heeft automatisch minder trek. Ga in ieder geval vier keer per dag naar buiten en zorg het liefst voor één langere wandeling per dag. Net voor etenstijd naar buiten gaan helpt nog meer.

5. Zorg ervoor dat je hond niet overprikkelt wordt tijdens de maaltijd

Honden zijn ook gevoelig voor prikkels en teveel prikkels zorgt weer voor meer stress. Hierdoor kan de eetlust van je viervoeter afnemen. Zorg dus voor een rustig plekje waar je hond kan genieten van zijn maaltijd. 

6. Wek de eetlust op door geur

Honden hebben een extreem goede geur en minder ontwikkelde smaakpapillen. Om de eetlust op te wekken, kun je dus werken met geuren. Het toevoegen van water aan droge brokken, zorgt bijvoorbeeld voor meer geur. 

Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.