in

5 belangrijke tips voor het uitlaten van je (oppas)hond

Wandelen met jouw viervoeter is een erg leuke activiteit, maar het kan soms ook uitdagingen met zich meebrengen! Daarom is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden tijdens de wandeling. 

  1. Zorg voor de juiste halsband 

De juiste halsband is erg belangrijk als je een effectieve wandeling met jouw viervoeter wil maken. Er zijn verschillende halsbanden waar je gebruik van kunt maken, zoals de gewone halsband, het tuigje of de intrekbare riem. Welke riem er bij jouw hond past, is erg afhankelijk van de soort hond. Een grote en sterke hond die veel trekt, heeft bijvoorbeeld meer baat bij een tuigje dan bij een halsband. Als je twijfelt over welke wandeluitrusting geschikt is voor jouw viervoeter, kun je naar een dierenspeciaalzaak gaan voor advies. 

2. Leer het harde trekken tijdens de wandeling af

Honden kunnen tijdens een wandeling erg hard trekken en dit is vervelend voor beide partijen. Onze tip is om een puppy cursus te doen. Bij de puppy cursus leren honden goed gedrag aan en kan het ‘touwtje’ trekken al vanaf jongs af aan worden gecorrigeerd. Buiten dat zijn er energieke honden die veel trekken. Deze honden hebben er baat bij om extra lange wandelingen te maken.

3. De juiste identificatie van je hond

Een hond kan altijd weglopen en daarom is het belangrijk om de hond goed te kunnen identificeren. Een naamplaatje met een telefoonnummer aan de halsband is nooit overbodig! Ook kan je ervoor kiezen om jouw viervoeter te laten microchippen. Dit is een veilige en pijnloze manier om uw hond te identificeren.

4. Denk aan de verkeersveiligheid

Het is belangrijk dat jouw viervoeter luistert naar jouw bevelen. Als je een oppashond uitlaat is het van belang om af te spreken met het baasje naar welke woorden de hond luistert. Vermijd het liefst hele drukke wegen, blijf op het voetpad lopen, en hou de hond goed aan de lijn. 

5. Let op als het erg warm is buiten 

Honden kunnen niet zweten. Zij raken hun overtollige warmte kwijt via hun voetzolen en door te hijgen. Als het dus erg warm is buiten, is het belangrijk om altijd water mee te nemen voor jouw viervoeter (en voor jezelf!). Ga niet naar buiten op de warmste momenten van de dag en als je hond ergens een verfrissende duik kan maken, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen! 

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

6 Tips voor een hond die een kieskeurige eter is

Welzijn bij honden