6 tips om vertrouwen op te bouwen als hondenoppas

Wil jij werken aan jouw hondenoppas skills en wil je meer bijverdienen met de leukste baan van de wereld? Met onderstaande tips kun jij vertrouwen opbouwen bij hondenbaasjes, zodat je meer aanvragen krijgt. Uiteraard zal een hondenbaasje sneller kiezen voor een fijne en vertrouwde hondenoppas, dan voor iemand waar deze vertrouwensband iets minder goed zit.. Lees dus snel onderstaande tips door!

  1. Wees eerlijk over de klik

Het is voor een hondenbaasje natuurlijk best spannend om zijn of haar oogappeltje achter te laten bij een vreemde.. Gelukkig kun je via Petbnb een vrijblijvende ‘Meet and Greet’ aanvragen en zo ondervinden of er een klik is. Wat wij als tip meegeven tijdens zo’n ontmoeting is; blijf rustig en dring je niet op! Honden hebben soms de tijd nodig om te wennen aan iemand. Mocht er geen klik zijn tussen jou, de hond en/of het baasje, wees daar dan eerlijk over. Als je je niet goed voelt bij een hond, dan is het beter om te kiezen voor een hond waar jij je wel prettig bij voelt.

2. Communicatie

Duidelijke communicatie is erg belangrijk voor en tijdens een oppaservaring. Als je over iets twijfelt, kun je dit het beste gewoon even bij het baasje navragen. Via onze app kun je 24/7 in contact blijven met elkaar en foto’s en video’s delen. Je hoeft het hondenbaasje natuurlijk niet constant te spammen, maar het is wel fijn als het baasje af en toe een update ontvangt!  

3. Stel vragen en wees open om vragen te ontvangen

Stel vragen aan het hondenbaasje, zoals: “Hoe laat eet de hond meestal?”, “Mag de hond loslopen?”, “Mag ik de hond hondensnoepjes geven?”, “Welke woorden kent de hond tijdens het uitlaten?” Dit draagt allemaal bij aan een positieve oppaservaring. Wees daarnaast ook open om vragen te ontvangen.

107 Cuddly Puppies Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

4. Vertel over jouw ervaringen

Heb je veel oppaservaring? Wees dan niet te bescheiden, want zeg nou eens eerlijk jij zou als hondenbaasje toch eerder voor iemand met veel ervaring gaan? Via Petbnb.nl kunnen baasjes gelukkig ook eerdere beoordelingen zien. Hoe vaker je oppast, hoe meer beoordelingen je krijgt en hoe meer aanvragen je zal ontvangen!

5. Stel een uitgebreid profiel op en werk je kalender regelmatig bij

Hoe meer informatie jij online zet, hoe sneller het hondenbaasje in kan schatten of jij een geschikte oppas bent. Voeg duidelijke foto’s toe van jezelf, foto’s met andere honden en van jouw leefomgeving. Ook is het van belang om je kalender regelmatig bij te werken, zodat het baasje weet wanneer jij vrij bent! Dit helpt zeker als je wat meer wil bijverdienen als oppas.

Petbnb in de App Store
Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.