6 redenen waarom een oppashond goed is voor je mentale gezondheid!

Honden zijn maatjes en maken mensen een stuk gelukkiger. In een tijd waarin mentale problemen helaas toenemen, is een hond een goede vorm van therapie. Heb je zelf geen tijd voor een eigen hond, maar wil je wel af en toe een lief wollig vriendje om je heen? Dan is een oppashond de perfecte uitkomst. Waarom is een oppashond zo goed voor je mentale gezondheid?

  1. Wandelen geeft dopamine

Het is zo’n dag dat je nergens zin in hebt.. Het liefst duik je onder een dekentje en kijk je naar die ene film die je íets te vaak hebt gezien.. Maar, juist op dat soort dagen is wandelen belangrijk. Want, wie wandelt maakt dopamine (lees geluksgevoelens) aan! Neem voor de gezelligheid een viervoeter mee en laad jouw batterij (en die van de hond) weer op in het bos of op het strand!

2. Knuffelen

Knuffelen is een vorm van therapie voor mens en voor dier! Bovendien komt er tijdens knuffelen oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het is wetenschappelijk aangetoond dat bij het aaien van een hond je hartslag en bloeddruk dalen en stress wordt verlaagd. Knuffelen met een hond is dus heel goed voor je systeem en is absoluut aan te raden!

3. Structuur

Kan jij wel wat structuur in je leven gebruiken? Misschien werk of studeer je veel thuis, of heb je geen werk. Structuur is belangrijk voor een mens, omdat het een vorm van houvast geeft. Een oppashond kan structuur aanbrengen, omdat hij op vaste tijden eet en 3 à 4 keer per dag naar buiten moet.

4. Minder eenzaamheid

We leven in het wereld waarin er meer digitalisering is dan ooit en waarin we steeds meer individualiseren. Tegelijkertijd nemen mentale problemen en eenzaamheid toe. Mensen zijn vaker alleen door de toename van het thuiswerken en doordat telefoons onze sociale afspraken overnemen. Door af en toe op te passen op een hond heb je een goede afleiding en verminder je eenzaamheid.

Welzijn voor mens en dier - Planet Health

5. Je sociale netwerk breidt uit

Als je voor een oppashond zorgt via Petbnb doe je meer sociale contacten op. Ten eerste heb je contact met het baasje van de hond en kun je via onze app 24/7 foto’s en video’s uitwisselen. Het zal je dan ook niet verbazen dat er hele leuke vriendschappen en zelfs liefdesrelaties zijn ontstaan tussen baasjes en oppassers! Daarnaast spreek je al snel diverse mensen door te wandelen met jouw oppashond en ben je ineens een magneet voor voorbijgangers.

6. Honden laten je lachen

Honden zijn soms wat eigenaardig en dit maakt ze juist zo leuk! Kijk er niet raar van op als jouw oppashond ineens zijn eigen staart achterna jaagt. Honden laten ons vaak lachen en lachen zorgt natuurlijk voor een betere mentale gezondheid.

50 Times Dogs Managed To Fall Asleep In Hilariously Awkward Positions |  Bored Panda
Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.