5 tips om bedelen af te leren bij jouw (oppas)hond

Je hebt het vast weleens meegemaakt.. Je zit heerlijk aan jouw zelfgemaakte avondmaal en opeens zie je een hondensnoet verschijnen met vragende ogen en een kwijlende bek. Tot zover het genieten van jouw avondmaal! Honden staan erom bekend dat ze goed kunnen bedelen. Wat kun je zelf doen om dit gedrag van je hond af te leren?

  1. Stop met het voeren vanaf de eettafel

Hoe vaker jij jouw hond voert vanaf de eettafel, hoe meer hij komt bedelen. Als je het bedelen wil afleren dan moet je hier streng en consistent in zijn. Als je jouw hond namelijk maar één keer voert, denkt hij dat dit normaal is en dat het is toegestaan. Gelukkig kan je jouw hond conditioneren om dit gedrag ook weer af te leren.

2. Beloon je hond niet meer voor zijn bedelgedrag en licht andere mensen ook in

Ook al kijkt je hond nog zo lief (en wij weten dat dit lastig is) geef hem niks. Als je toegeeft aan het bedelen dan zal het alleen maar erger worden en het is ook nog eens ongezond als je de tafelrestjes geeft. Zorg ervoor dat de visite ook geen eten meer geeft.

3. Geef je hond een gezonde snack

Je wil natuurlijk dat je hond gezond blijft. Geef hem daarom geen tafelrestjes, maar hondensnacks. Beloon je hond bijvoorbeeld met een snack bij het uitvoeren van een trucje, of als hij braaf is geweest. Zo krijgt je hond het gevoel dat hij het goed doet en zal hij minder snel gaan bedelen en smeken om je aandacht tijdens het eten.

5,838 Dog Biscuit Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

4. Eet op dezelfde tijd als jouw hond

Als je op dezelfde tijd eet als jouw hond, is hij afgeleid door het opsmikkelen van zijn eigen maaltje. Daarna is je hond verzadigd en zal hij minder snel met smekende ogen aan tafel staan. Alhoewel, sommige honden lijken altijd honger te hebben..

5. Geef je hond iets meer aandacht

Als jouw hond bedelt, betekent het niet altijd dat hij eten wil. Soms tonen honden dit gedrag als ze aandacht van hun baasje nodig hebben. Als honden vaak bedelen kan het zijn omdat dit gedrag eerder is beloond met aandacht. Ze zullen hetzelfde gedrag dus gaan herhalen. Een lange wandeling of een speeltje zorgt ervoor dat je hond minder snel zal smeken om aandacht.

Bedelt uw hond om restjes? 5 manieren om het bedelen te stoppen | NCGo
Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Comments

0 comments

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.