in

6 tips om je hond bezig te houden als je aan huis gebonden bent

Honden zijn graag buiten, en dat is ook erg goed voor ze. Helaas zijn er situaties waarbij jij en je hond aan huis gebonden zijn en jullie niet voor een lange wandeling naar buiten kunnen. Als je bijvoorbeeld ziek bent, thuis moet werken of in quarantaine moet zitten, ben je genoodzaakt om jouw hond thuis te vermaken. Deze tips zorgen ervoor dat jouw hond zich binnen alsnog vermaakt! 

  1. Train de hersenen van je hond 

Om je hond te trainen en entertainen, is het een goed idee om een spelletje te doen. Petbnb heeft een spel bedacht voor jou en je hond!

Ga tegenover je hond zitten en plaats drie bekers voor hem, verstop daaronder een traktatie terwijl hij toekijkt. Hussel de bekers door elkaar en moedig je hond aan om de traktatie te vinden. Dit is erg leerzaam en uitdagend voor je hond.

2. Leer jouw hond om mee te helpen in het huishouden

Als je voor langere tijd thuis moet zitten, is dit een goede tool om jouw hond aan te leren. Leer hem bijvoorbeeld om je pantoffels of de krant te pakken. Ook kun je je hond leren om spullen uit de koelkast te pakken.

3. Speel verstoppertje

Erg makkelijk en een leuk spel voor jou en je hond. Je kunt hem ook goed het ‘blijf’ commando aanleren en het zorgt lichaamsbeweging. Ook verbetert het probleemoplossende vermogen van je hond èn de band tussen baas en hond.

4. Verzorg je hond

Als je aan huis bent gebonden, is het de perfecte gelegenheid om je hond eens goed te wassen en te borstelen. Gebruik hiervoor wel hondenshampoo!

5. Bellenblazen

Bellenblazen is erg leuk om met jouw hond te doen. De meeste honden vliegen achter de bellen aan en vermaken daarmee zichzelf heel goed. Bellen blazen is erg makkelijk als je zelf niet veel kunt bewegen. 

6. Nodig een hondenvriendje uit

Een andere hond kan jouw hond helemaal laten opleven en zelf hoef je de honden niet te vermaken. Een perfecte afleiding voor jouw hond! 

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by Renske Oelrich

5 tips voor effectief thuiswerken met een hond

10 hondenrassen die erg van slapen houden