in

5 tips voor een feestelijke Koningsdag samen met jouw huisdier!

Koningsdag is een van de meest feestelijke dagen in Nederland en veel mensen kijken er elk jaar weer naar uit. Ben jij al helemaal in de stemming van de oranje outfits, rood-wit-blauwe vlaggen en oranje tompoucen? Of je nu deelneemt aan de festiviteiten in je stad of gewoon lekker thuisblijft om te genieten van de feestelijke sfeer, er is altijd ruimte om je huisdier te betrekken bij deze speciale dag. In deze blog zullen we je 5 tips geven om een echt feestje te maken van Koningsdag samen met jouw viervoeter. Lees snel verder!

  1. Koninklijke traktaties

Trakteer je huisdier op iets lekkers en koninklijks. Je kunt bijvoorbeeld speciale hondenkoekjes kopen in de vorm van kroontjes óf je kunt ze zelf maken! Gebruik bijvoorbeeld het recept uit een eerdere blog van ons voor honden- en kattenpepernoten. Uiteraard maak je nu geen pepernoten, maar het recept is neutraal en kun je voor meerdere feestelijke gelegenheden gebruiken. Het beslag kun je in de vorm van kroontjes op de bakplaat leggen, et voilà daar zijn de koningsdagkoekjes!

17x oranje traktaties voor Koningsdag | Kidsproof Fryslân

Zie hieronder het recept:

2. Speeltijd

Bij feestjes horen uiteraard spelletjes! Neem de tijd om met je huisdier te spelen, koop bijvoorbeeld een leuk oranje speeltje en test deze uit. Verder kun je ook buiten spelletjes doen. Hieronder vind je een aantal ideeën voor Koningsdag spelletjes in de buitenlucht:

  • Koninklijke speurtocht

Verstop enkele oranje traktaties of speeltjes in de tuin of het park en laat jouw huisdier ze zoeken. Geef hem of haar aanwijzingen en beloon hem met een traktatie als hij de juiste vondst doet.

  • Oranje hindernisbaan

Maak een hindernisbaan in de tuin of in het park met oranje kegels en andere oranje voorwerpen. Laat jouw hond of kat de hindernissen overwinnen en beloon hem of haar met een traktatie.

AGILITY-SET 12-DELIG van BOON - Dier all in
  • Oranje frisbee werpen

Speel samen met jouw hond met een oranje frisbee. Je kunt het spelletje wat moeilijker maken door de frisbee op verschillende afstanden te gooien en te kijken hoe goed jouw hond hem kan vangen. Gegarandeerd een leuke middag en ook nog eens gezond!

Zogoflex Zisc

3. Knutselen in Koningsdagstijl

Maak samen met je huisdier een leuk knutselwerkje in het thema van Koningsdag. Je kunt bijvoorbeeld een oranje kroon maken of een oranje kat. De perfecte gelegenheid om de Picasso in je huisdier (en in jezelf) naar boven te halen!  

Aantal activiteiten voor bij het thema Huisdieren (TIP voor Dierendag 4  okt)  https://www.peuteractiviteitenweb.com/a-42550398/alle-thema-s-op-een-rij-42/thema- huisdieren/ De huisdieren die we in dit thema bespreken zijn: de hond, de  poes, het konijn ...

4. Oranje fotoshoot

Een leuke manier om herinneringen te creëren, is door een fotoshoot te houden met je huisdier. Maak bijvoorbeeld een foto van je huisdier naast een oranje decoratie of maak een groepsfoto met het hele gezin voor een oranje achtergrond met leuke oranje attributen, zoals kronen, slingers, vlaggen, you name it. Let erop dat het ook leuk blijft voor je huisdier!

Paris viert Koningsdag! — Catvertise

5. Geef jouw huisdier een prikkelarme Koningsdag

Als je van plan bent om naar een evenement te gaan, bedenk dan dat niet alle huisdieren van drukke en luide omgevingen houden. Als jouw huisdier angstig is, is het beter om hem of haar thuis te laten in een veilige en rustige omgeving. Zorg voor voldoende water, voer en eventueel een lekkere zelfgemaakte koninklijke snack :).

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

Deze 5 verboden middelen voor honden zorgen voor hoge dierenartskosten

Ben ik allergisch voor honden of katten?