in

6 activiteiten om te ondernemen tijdens Pasen met jouw hond of kat!

Het is bijna Pasen en dat betekent; heerlijke paasontbijtjes, veel tijd doorbrengen met het gezin of met vrienden en extra veel knuffelen met jouw hond of kat. Pasen is een uitgelezen kans om veel tijd te spenderen met jouw viervoeter. Benieuwd welke activiteiten jullie samen kunnen ondernemen? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet!

  1. ‘Paaseieren’ zoeken

De klassieke activiteit tijdens Pasen is natuurlijk paaseieren zoeken. Maar, ik hoor je al denken.. paaseieren zijn toch hartstikke gevaarlijk voor honden en katten? Precies! Dus hebben wij een variant bedacht die geheel veilig en heel leuk is om te ondernemen samen met jouw viervoeter. In plaats van paaseieren kun je namelijk ook gewoon honden- of kattensnoepjes in je huis of tuin verstoppen. Overigens een goede activiteit om lekker in beweging te komen met het hele gezin.

Eén tip; breek de snacks in wat kleinere stukjes om ze vervolgens te verstoppen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw viervoeter zich misselijk eet of een paar kilo aankomt tijdens Pasen!

Graaft je hond in de tuin? Zo temper je hem! - BuddyBites

2. Maak een paasmandje

Vul een leuk aangekleed paasmandje met allerlei lekkere en leuke dingen voor jouw hond of kat. Wat je bijvoorbeeld in het paasmandje kan doen: gezonde snacks, een kluifje, een nieuw speeltje of een nieuwe halsband. Je kunt van alles verzinnen om erin te doen. Wat zal jouw viervoeter jou dankbaar zijn!

3. Bak paaskoekjes

Bak paaskoekjes voor jouw hond of kat! In vorige blogs hebben wij recepten gedeeld voor honden- en kattensnacks. Deze recepten kun je gewoon weer gebruiken met Pasen. Maak de snacks extra paasachtig door bakvormpjes te gebruiken in de vorm van paaseieren, kuikens of konijnen. Op internet zijn allerlei verschillende paasbakvormpjes te vinden.

Bakkers klaar? Bakken maar!

Bakvormen Pasen – 3DSociaal

4. Wandelen

Maak een extra lange wandeling met je hond en geniet van het mooie lenteweer. Zo kun je bijvoorbeeld lekker naar het strand gaan of naar het bos. Jij kan je hoofd even leegmaken en jouw hond zal helemaal opleven. Vergeet niet om een paar extra traktaties mee te nemen om je hond te belonen voor goed gedrag.

5. Speeltijd

Neem eens wat extra de tijd om met je hond of kat te spelen. Of je nu een potje voetbal speelt in de tuin of een spelletje apporteren in het park, je hond of kat zal het geweldig vinden om samen plezier te maken. Gelijk een mooie gelegenheid om te ontdekken of het nieuwe speeltje uit de paasmand goed in de smaak valt!

How Do Cats Play With Humans? You May Be Surprised | Hepper

6. Plan een Pasen playdate in met andere viervoeters

Jouw hond of kat vindt gezelligheid van andere viervoeters natuurlijk ook leuk! Plan daarom een playdate in en nodig zijn favoriete vriendjes uit. Bij katten is dit iets lastiger te organiseren. Misschien heeft je kat ook wel een honden-of kattenvriendje, in dat geval kun je het vriendje uitnodigen. Is dat niet het geval? Neem het risico dan liever niet. Katten kunnen niet goed tegen veranderingen en nieuwe honden of katten in hun huis. Zij kunnen daardoor heel gestresst raken.

Playing With Your Dog - Tips & Ideas | Purina
Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

Hoelang kan mijn kat alleen zijn en wat kan ik doen als ik een langere periode van huis ben?

Deze 5 verboden middelen voor honden zorgen voor hoge dierenartskosten