5 tips om mijn hond te socialiseren

Wat is het toch fijn als je hond zich goed kan gedragen bij andere honden of mensen in de buurt. Helaas is dit niet voor elke viervoeter vanzelfsprekend, maar met deze tips zal het vast en zeker beter worden! Vooral bij een jonge hond is goed socialiseren erg belangrijk, want puppy’s zijn het meest beïnvloedbaar. Wij helpen je graag bij het zo sociaal mogelijk maken van jouw viervoeter!

  1. Wandelen in het openbaar

Een sociale hond is een zelfverzekerde hond! Op openbare plekken wandelen kan ervoor zorgen dat jouw hond socialer wordt. Dit zal in het begin spannend zijn, omdat er veel nieuwe prikkels en geuren zijn. Om dit te trainen is het handig om dezelfde route nog een keer te lopen, zodat je hond kan wennen. Ook is het van belang om de commando’s die je normaliter gebruikt, ook te gebruiken op openbare plekken.

2. Laat je hond kennismaken met verschillende mensen

Het is van belang om je hond (het liefst van jongs af aan) bloot te stellen aan verschillende soorten mensen. Als je hond bijvoorbeeld wordt blootgesteld aan alleen maar vrouwen, kan het zijn dat honden bang worden voor mannen en kinderen. Een zware stem, grotere mensen, of drukke kinderen kunnen spannend zijn. Als je hond bang is voor bepaalde mensen, vertel deze mensen dan om je hond rustig te benaderen met hun handen in het zicht. Ook is het belonen met snoepjes bij nieuwe mensen positief effect.

3. Laat je puppy socialiseren bij een puppycursus

Een puppycursus is altijd een goed idee! Hierbij leert je puppy nieuwe mensen en honden kennen en kan hij er aan wennen. Het leren van commando’s en spelen met andere honden zal hem zeker goed doen. En.. het is ook nog eens een leuk uitje voor je hond (en voor jou!)

4. Laat je hond kennismaken met nieuwe prikkels

Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan accessoires; zoals helmen, hoeden en zonnebrillen. Dit kan soms namelijk een angstreactie opwekken. Zorg ervoor dat je je hond rustig benadert en hou je handen in het zicht. Laat je hond kennismaken met verschillende voertuigen, zoals grote auto’s, metro’s, treinen en bussen. Het is wel van belang om dit rustig op te bouwen, want het kan best intimiderend overkomen. Laat je hond ook kennismaken met verschillende landschappen en ondergronden, zoals het strand, het bos, water, gras, sneeuw enzovoort.

5. Wees geduldig

Het socialiseren heeft bij sommige viervoeters wat meer tijd nodig. Push je hond niet, want daardoor kan hij angstiger worden. Beloon je hond vaak en geef hem een vertrouwd gevoel als hij weer een stapje verder is met socialiseren. Geduld is een schone zaak!

Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.