5 tips om jouw (oppas)hond op een duurzame manier te onderhouden!

Honden zijn natuurlijk helemaal fantastisch, maar zijn (net als mensen) niet altijd duurzaam! Gelukkig hebben wij daar als baasje of hondenoppas een enorm aandeel in en kunnen wij ervoor zorgen dat de ecologische voetafdruk van onze honden wordt verkleind. Petbnb geeft je graag tips om jouw hond op een duurzame manier te onderhouden!

  1. Neem een hond uit het asiel

Door de coronapandemie zijn er enorm veel mensen thuis komen te zitten. Hierdoor was de keuze om een hondje te nemen voor velen snel gemaakt. Helaas zijn er doordat mensen weer op kantoor zijn gaan werken veel honden naar het asiel gebracht. Deze honden hebben nu geen baasje en dat is natuurlijk heel erg sneu! Als je graag een hond wil aanschaffen, bedenk dan eerst of je wel ├Ęcht de tijd ervoor hebt. Heb je geen tijd voor een hond? Wees dan niet getreurd, want gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om alsnog de liefde van honden te ervaren. Meld je bijvoorbeeld aan bij Petbnb en word hondenoppasser!

2. Koop grote hoeveelheden voer in

Dit bespaart je ritten naar de supermarkt of naar de dierenwinkel! Ook zijn grote hoeveelheden voer vaak een stuk voordeliger. Hondenvoer blijft lang houdbaar en dus kun je weer een tijdje vooruit. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan!

Dog food may be misleading owners by not listing ingredients - CBBC  Newsround

3. Koop biologische voeding

Het soort voeding dat je aan jouw hond geeft kan een grote oorzaak zijn voor milieubelasting. Gelukkig zijn er genoeg varianten die diervriendelijk en duurzaam zijn! Kijk naar hondenvoer dat echt biologisch is, het EKO-keurmerk heeft of het beter-leven keurmerk van de Dierenbescherming. Ook een plastic-vrije verpakking en zuivere ingredi├źnten dragen bij aan duurzaamheid.

4. Gebruik biologisch afbreekbare poepzakjes

Neem altijd poepzakjes mee als je de hond gaat uitlaten. Niks is zo vervelend om in een verse hondendrol te stappen, toch?! Er zijn genoeg biologisch afbreekbare poepzakjes om op een duurzame manier de poep van jouw viervoeter op te ruimen.

5. Koop duurzaam speelgoed

Tja, ook speelgoed speelt een enorme rol in milieuvervuiling! Vermijd plastic speeltjes en koop duurzaam speelgoed. Wil je nog een stapje verder? Maak dan je eigen hondenspeelgoed! Pak bijvoorbeeld een oude sok, die je toch anders weg zou gooien, en leg daar een knoop in. Daarmee kan je jouw hond enorm gelukkig maken. Ook kun je een oude doos vullen met oud papier en daartussen wat brokjes. Gegarandeerd dat jouw hond daar wel raad mee weet.

How Can I Get My Adult Dog to Stop Chewing on Things He Shouldn't?
Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.