in

5 tips om de kerstdagen met jouw viervoeter extra feestelijk te maken!

Het is weer zover! De kerstdagen zijn er bijna en dat betekent feest. Alhoewel dit niet persé zo hoeft te voelen voor jouw hond. Door alle drukte en hectiek kunnen honden snel overprikkeld raken. Wij geven je graag wat tips om de kerstdagen relaxt en leuk door te brengen samen met jouw hond aan jouw zijde!

  1. Safety first!

Kerst kan vrij hectisch zijn en door alle veranderingen in huis, zoals een kerstboom, kerstverlichting en kaarsen kan een hond overprikkeld raken. Ook als er veel mensen over de vloer komen tijdens de kerstdagen kan dit stressvol zijn voor hem. Let er daarom op of je hond geen tekenen van nervositeit of angst uitstraalt. Als dit zo is, dan is het tijd om het wat rustiger aan te doen, of om je hond op een wat chillere plek te laten relaxen. Hou je hond ook weg bij de kerstboom, Maretak of andere kerstachtige planten. Veel van deze zijn schadelijk voor huisdieren en kunnen zelfs dodelijk zijn als zij deze inslikken. Neem altijd contact op met de dierenarts als je hond iets heeft ingeslikt of als je daarover twijfelt!

2. Kerstkoekjes voor je hond

Kerst is natuurlijk een tijd van lekker eten. Zonder koekjes en chocolade is het namelijk wel erg karig, toch? Let erop, want honden mogen absoluut geen chocolade! Voor je het weet snoept jouw hond zo alle chocolaatjes op! Mocht dit gebeuren, neem dan direct contact op met de dierenarts. Als alternatief kun je speciale kerstkoekjes voor honden maken, of als je wat minder tijd hebt zijn er genoeg hondenkoekjes te vinden bij de supermarkt of bij je lokale dierenwinkel.

3. Ga naar een hondenspeeltuin

Een hondenspeeltuin zal jouw (oppas)hond vast en zeker kunnen waarderen. Een blije hond is een blije baas! Neem je hond mee op tijdstippen waarop niet heel de buurt in de hondenspeeltuin te vinden is. Het moet natuurlijk wel coronaproof blijven!

4. Een cadeautje voor je hond

Welke hond is er nou niet blij met een nieuwe halsband, hondenmand, luxe hondenvoer of een nieuw speeltje? Jouw hond verdient het ook weleens om verwend te worden, dus laat hem lekker meedoen met de cadeautjes. Maak het extra gezellig en leg het cadeautje onder de boom.

5. Maak een kerstwandeling

Perfect om al die kerstkilo’s er weer even af te lopen en ook nog eens fijn voor je hond! Trouwens ook een erg goed excuus voor als je de visite even zat bent.. Ga lekker naar het bos of naar een park om tot rust te komen met jouw hond. Mocht je zelf geen hond hebben, kun je natuurlijk een heel leuk oppashondje van Petbnb uitlaten!

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

6 tips om met je hond te wandelen in het donker

5 tips om jouw (oppas)hond op een duurzame manier te onderhouden!