5 tips om een fijne slaapplek te creëren voor jouw viervoeter

Honden houden van slapen! Gemiddeld spenderen honden zo’n 12 à 14 uur per dag slapend door. Puppy’s en oudere honden tikken soms zelfs de 18 uur aan! Tijdens het slapen verwerken honden hun dagelijkse prikkels en laden ze hun batterijtje weer op. Het is daarom erg belangrijk dat jouw viervoeter zich comfortabel voelt tijdens zijn rustmomenten. Maar wanneer is de slaapplek van jouw hond comfortabel? Petbnb geeft je graag wat goede tips om een heerlijk bedje te creëren voor jouw viervoeter!

  1. De plaats van de slaapplek

De plaats van de slaapplek is bepalend of jouw hond zich kan ontspannen of niet. Een hond moet een veilige, rustige plek hebben om te slapen. Hierin verschillen honden wel enorm. Sommige honden slapen het liefst bij de familie in de woonkamer, terwijl andere honden juist meer behoefte hebben aan privacy. Kijk hierbij dus vooral naar de behoefte van de hond. Trekt hij zich liever terug, geef hem dan een rustig plekje om te slapen. De temperatuur van de slaapplek is ook belangrijk. Zorg ervoor dat het niet te warm en te koud is en dat jouw hond niet op de tocht ligt.

2. Type slaapplek

Kies je voor een hondenmand, een bench, een kussen, een hondenbed of een kleedje? De keuze is reuze! Elk type slaapplek heeft zo zijn voordelen. Een bench is bijvoorbeeld een goede keuze voor een puppy, zodat hij zich even terug kan trekken en alle prikkels kan verwerken. Om een holletje te creëren en om het donker te maken, kun je een kleedje over de bench leggen. Een hondenmand is ook een goede optie als slaapplek. Door de rand kan jouw hond zijn koppie laten rusten en heeft hij minder last van tocht dan op een kussen. Een kussen kan juist voor honden die lekker languit willen liggen weer heel goed werken. Als andere optie heb je natuurlijk altijd nog jouw bed of bank.. Mits je hier zelf ook blij mee bent 🙂

3. Het materiaal van de slaapplek

De slaapplek van jouw hond moet goed worden schoongehouden. Om dit te vergemakkelijken kun je kiezen voor een afritsbare kussenhoes of een waterafstotend kussen. Er zijn ook honden die de neiging hebben om nog weleens te knagen aan hun eigen slaapplek. Hier kun je rekening mee houden door bijvoorbeeld stevig materiaal te kiezen. Als het erg warm is, zal je je hond waarschijnlijk uitgestrekt slapend op de vloer terugvinden. Als alternatief kun je kiezen voor een verkoelende hondenmand, om jouw hond in de zomermaanden koel te houden.

4. De grootte van de slaapplek

Een grotere hond (spreekt opzich wel voor zich) heeft een grotere slaapplek nodig. Honden die meer wegen dan 35 kilo hebben een slaapplek nodig van minstens 90cm. Kleinere honden hebben vaak genoeg aan een kleiner kussen of een mandje. Als je twijfelt over de grootte van de slaapplek, kun je altijd advies vragen bij een dierenspeciaalzaak.
En.. zoals onderstaande foto laat zien; honden zijn eigenwijs en kiezen vaak zelf waar ze op willen slapen. De kleine hond heeft het in ieder geval goed bekeken!

5. Observeer waar jouw hond zijn slaapplek uitzoekt

Tja, dan heb je geïnvesteerd in een prachtige slaapplek voor jouw viervoeter.. maar ligt hij er nooit in! Dit kan natuurlijk gebeuren. Sommige honden prefereren nou eenmaal liever een plekje op de harde vloer, of in jouw bed. Observeer waar jouw hond gaat liggen en pas zijn slaapplek hierop aan. Zo kun je bijvoorbeeld een dekentje leggen op de stoel die je waarschijnlijk toch zelf niet zo vaak meer gebruikt.. Als je hond graag op de vloer ligt, kun je kiezen voor een dekentje op de vloer.

Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.