in

5 redenen waarom honden je gelukkig maken!

Door de lockdown zijn er veel honden bijgekomen, maar door gebrek aan tijd van de baasjes zitten de asielen nu helaas erg vol.. Heel verdrietig, want elke hond verdient een fijn thuis! Denk daarom goed na voordat je een hond aanschaft. Ook al zou je heel graag een hond willen, misschien lukt het niet in combinatie met je baan, of misschien wil/kan je niet vastzitten aan de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken.

Om toch plezier te hebben van een leuke viervoeter, biedt Petbnb de perfecte oplossing! Zo kun je bij ons een lieve hond verzorgen, maar zit je niet vast aan alle verantwoordelijkheden. Je kunt namelijk zelf kiezen wanneer je de hond wil uitlaten/verzorgen. En hoe leuk is dat.. niet alleen voor de hond, maar ook voor jou! Honden maken je namelijk hartstikke gelukkig J Lees hieronder waarom!

  1. Huisdieren hebben een positieve invloed op je hormoonbalans

Uit onderzoek blijkt dat het aaien van een huisdier kan zorgen voor een groter geluksgevoel, minder stress en een hoger welzijnsniveau! Zelfs het kijken naar een leuk filmpje van een dier heeft effect op je hormoonbalans. Heb je jezelf er weleens op betrapt dat als je een beetje verdrietig bent, je extra blij wordt van filmpjes van puppy’s? Het is te verklaren door het vrijkomen van het hormoon oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Oxytocine komt bijvoorbeeld vrij als mensen elkaar knuffelen, een moeder net een kindje heeft gekregen, of als je een hond knuffelt! Ook zorgt het aaien van een hond voor een vermindering van stress, ofwel een vermindering van je cortisolniveau. Dit stresshormoon kan voor veel gezondheidsklachten zorgen. Het hebben van een (oppas)hond verlaagt dus je stresshormoon en vergoot het knuffelhormoon.

2. Honden zijn goed voor je gezondheid

Een hond moet drie tot vier keer per dag naar buiten om te wandelen. Deze frisse neus is niet alleen goed voor je hond, maar uiteraard ook voor jou. Wandelen is namelijk heel erg goed voor je en vermindert de kans op depressie. Soms heb je van die dagen dat je echt even de hele dag binnen wil zitten en voel je je waarschijnlijk daardoor nog ellendiger. Een hond zorgt ervoor dat je wel naar buiten moet! Zo kom je uit de sleur van het vele binnen zitten en heb je ook nog eens je dagelijkse portie beweging.

3. Honden geven je een doel

Doordat je jouw hond een bepaalde structuur moet bieden door middel van hem eten geven, uitlaten en verzorgen, krijg je voor jezelf ook sneller een structuur. Bovendien geeft het voldoening om ergens voor te zorgen en om een hond lief te hebben. Jij bent verantwoordelijk voor jouw (oppas)hond en je ziet dat hij erg gelukkig wordt als je hem voedt, uitlaat en verzorgt. Dit geeft een goed gevoel en vermindert wederom de kans op een depressie.

4. Honden zorgen voor minder eenzaamheid

Zeg nou eerlijk, hoe leuk is het als je thuiskomt en iemand is heel blij om je te zien? Een kwispelende staart en een blij koppie kan jouw dag weer helemaal opvrolijken! Voel je niet raar als jij tegen je hond praat, dit doen heel erg veel mensen. Misschien heb je het gevoel dat jouw hond je begrijpt. Bovendien vermindert het praten tegen je huisdieren eenzaamheid. Honden zijn bijvoorbeeld erg slim en kunnen aan jouw toonhoogte horen hoe jij je voelt. Natuurlijk kunnen ze niks terugzeggen, maar honden kunnen je wel troosten als je je eenzaam voelt of verdrietig bent.

5. Honden kunnen je sociale leven vergroten

Even wandelen met de hond kan ervoor zorgen dat je zomaar ineens nieuwe mensen leert kennen! Vaak begrijpen andere hondenbaasjes jouw liefde voor jouw (oppas)hond en kan je dit ook weer met hun delen. Een puppycursus is bijvoorbeeld een hele goede plek om nieuwe mensen te leren kennen en ook nog eens heel erg leuk!

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

5 tips om een fijne slaapplek te creëren voor jouw viervoeter

6 tips om met een gerust hart op vakantie te gaan met je hond