5 redenen om je hond mee te nemen naar je werk

Gezondheid en geluk zijn belangrijke factoren op het werk. Helaas is dat niet altijd het geval en komen er nog veel werknemers thuis te zitten met burn-out en stressklachten. Zo’n 1 op de 6 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met een burn-out. Er zijn echter wel factoren die ervoor zorgen dat stressklachten minder snel ontwikkelen. Honden zijn een hele goede factor om stress te verminderen. Wij leggen je graag uit waarom je hond meenemen naar je werk een goed idee is.

1. Een hond zorgt voor geluksgevoelens

Als je een hond knuffelt of aanraakt wordt er een knuffelhormoon losgemaakt. Dit knuffelhormoon heet ook wel oxytocine. Het hormoon is verantwoordelijk voor het creëren van een band tussen personen, mensen of dieren. Het is ook wel het hormoon dat na de geboorte van een kind bij een moeder wordt aangemaakt, zodat de moeder goed voor het kindje kan zorgen.

I was an office dog the other day. Dad tried to get me to do some work but  I decided it was time to cuddle. ... | Office dog, Dog breeds, Dogs

2. Honden verminderen stress

Wanneer honden en mensen elkaar aanraken verlaagt het cortisolniveau en de bloeddruk. Het cortisolniveau staat ook wel gelijk aan het stresshormoon en is verantwoordelijk voor de mate van stress in je lijf. Honden zorgen dus voor een verlaging van het cortisolniveau en ze zijn ook nog eens een positieve afleiding. Het zorgt ervoor dat je gedachten niet constant op je werk gefocust zijn, maar ook even op die pluizige viervoeter. En er is niets fijner dan dat, toch?

3. Honden zorgen voor beweging en creativiteit

Door beweging gaat creativiteit omhoog. Een wandelingetje met de hond kan ervoor zorgen dat je weer helder nadenkt en dat je makkelijker problemen oplost. Ga met je collega’s in de pauze lekker even naar een park of plek waar je ruimte hebt om je gedachten te laten stromen. Je zal zien dat dit een positief effect heeft op je werkprestatie.

Dog Walks And Walkers – PET CHECK UK

4. Honden zorgen voor een gemoedelijke sfeer

Een hond op kantoor zorgt voor een ontspannen en speelsere sfeer. Waardoor mensen wat losser worden en er zelfs gemakkelijker contact kan worden gelegd. Neem je speeltje voor je hond mee naar kantoor en laat collega’s even met jouw viervoeter spelen en je zal zien dat zelfs de meest chagrijnige collega een beetje gezelliger wordt!  

5. Gezellig voor de hond

Deze reden mogen we natuurlijk niet vergeten! Door je hond mee te nemen naar kantoor zorg je ervoor dat hij niet alleen thuis zit en dat is wel zo gezellig voor hem. Voor honden met verlatingsangst is het ook nog eens veel gezonder, omdat een hond minder stress ervaart als jij in de buurt bent. Neem hem dus lekker mee naar kantoor en geniet met volle teugen van je werkdag.

Take Your Dog to Work Day — the dos and don'ts - PetSecure
Facebook Comments

Leave your vote

1 point
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.