5 manieren om jouw hond te vertellen dat je van hem houdt

Zou je niet graag eens met je hond willen praten, om te weten hoe hij zich voelt? Het tonen van jouw affectie op een manier waarop hij het begrijpt, maakt jullie band namelijk nog veel sterker! Wil je graag laten weten dat jij van je hond houdt? Lees in deze blog hoe je dat kunt doen.

1. Kijk diep in de ogen van je hond 

Een hele goede manier om echt in contact te komen met je hond! Pas dit wel op de juiste manier toe. Zorg ervoor dat jij relaxt bent, maar jouw viervoeter ook. Aai jouw hond en kijk hem diep in de ogen aan op een lieve manier. Zo creëer je een vertrouwensband met je hond. 

Diep in de ogen kijken kan ook door honden worden gezien als bedreiging. Let dus op dat je dit niet doet bij honden die je niet goed kent of op een moment waarop de hond niet relaxt is. 

2. Trek je wenkbrauwen op

Uit een Japanse studie is gebleken dat hoe meer gezichtsuitdrukking baasjes van honden tonen bij het begroeten van de hond, hoe meer ze weten dat ze geliefd zijn. Trek dus voortaan je wenkies op als jij jouw hond begroet en hij weet dat je hem lief vindt. 

3. Zachtjes op je hond leunen

Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk! Je moet hierbij natuurlijk niet als een soort bulldozer op je hond neerploffen, maar zachtjes tegen hem aanleunen. Zo voelt een hond dat jij hem vertrouwt. Honden doen dit andersom ook vaak bij mensen, zo laten zij hun affectie zien. 

4. Slaap samen met je hond

Voor honden is samen slapen met mensen het ultieme gevoel van liefde en vertrouwen. Dit komt omdat honden dan het meest kwetsbaar zijn en ze beschouwen ons dan als een deel van hun roedel. Als je niet wil dat je hond bij jou in bed slaapt, kun je ook een halfuurtje per dag bij hem gaan liggen op de bank, of in zijn mand. 

5. Blijf jezelf

Honden kunnen heel goed menselijke emoties lezen, en spiegelen dit dan ook vaak. Valt het je bijvoorbeeld weleens op dat als jij in een drukke bui bent, jouw hond dit gaat overnemen? Hoe meer jij jezelf bent en dit communiceert naar je hond, hoe beter jullie band zal worden! 

Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.