in

5 handige tips voor het wennen van een hond bij een oppas!

Laat jouw nieuwe logée een dagje wennen, zodat je een ultiem verblijf creëert voor de hond en voor jou

Een wendag voor een hond is een dag waarbij je kijkt of er een klik is tussen de hond en jou als oppasser. De hond kan op deze manier wennen aan zijn nieuwe omgeving en aan jou, zodat hij met plezier bij jou kan verblijven èn zodat het baasje onbezorgd voor een langere tijd weg kan gaan. Maar hoe organiseer je een geslaagde wendag voor de hond?

#1 Zoek een passende datum voor jullie alledrie 

Zorg dat er niet teveel tijd tussen de wendag en het daadwerkelijk logeren van de hond in zit. Het is fijn als de hond jou nog herinnert als hij komt logeren. 
Niet alle honden kunnen met elkaar samenleven! Mocht je dus op meerdere honden tegelijk passen, hou hier dan rekening mee met het inplannen van een wendag. 

#2 Hou een vast ritme aan 

Een vast ritme voor hoe je een wendag indeelt is een voordeel voor jezelf en voor de hond. Zo kun je bijvoorbeeld een soort schema maken met; wandelen, thuiskomen, drinken/eten en dan slapen. 

#3 Zorg voor een goede overdracht van de hond

Een fijne overdracht van de hond is echt een toevoeging voor een geslaagde wendag. Zo kun je bijvoorbeeld de overdracht van de hond en het baasje tijdens een wandeling doen, zodat de hond meer afgeleid is tijdens het afscheid nemen. Hiermee voorkom je dat de hond de rest van de dag voor de deur zit te wachten, waar hij zijn baasje heeft zien vertrekken. 

#4 Hou een digitaal dagboek bij

Je kunt per hond een digitaal dagboek bijhouden, dit werkt super goed als geheugensteuntje! Zo kun je de hoogte- en dieptepunten van de wendag bijhouden, zodat je weet wat je kan verwachten wanneer de hond daadwerkelijk komt logeren. Ook is het handig om bij te houden welke voeding de hond mag en of er nog uitzonderingen zijn die je dient te weten voordat de hond komt logeren.

#5 Maak foto’s en deel deze met het baasje

Het baasje wil natuurlijk onbezorgd weg kunnen gaan en daarom is het erg belangrijk dat hij vertrouwen heeft in jou als oppasser! Tijdens de wendag kun je foto’s maken van de hond en deze delen met het baasje. Voor jezelf is het ook erg leuk om de foto’s weer eens terug te kijken. 

Met deze tips kun jij als oppasser zorgen voor een onvergetelijke wendag voor jou en de hond. Zodat jullie beiden een leuke logeertijd tegemoet kunnen gaan!

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

Hond versus kat; wie is de grote winnaar?

Welke muziek past het beste bij jouw hond of kat?