in

5 feitjes over de German Shepherd, wist jij ze al?

 

Intelligent, behendig en extreem slim, dit zijn de eigenschappen die de Duitse herder zo geliefd maakt. Die onvoorwaardelijke focus op de baas en onuitputtelijke kracht om altijd door te gaan doen daar zeker niet voor onder. Maar er zit nog veel meer onder die dikke vacht, iets wat jij misschien nog niet wist.

1. Het ras komt uit Duitsland

Oke oke, dit is natuurlijk logisch maar weet je ook precies hoe dit gegaan is? In 1889 viel het Max von Stephanitz op dat er een soort wolf-achtige hond mee deed aan een hondenshow in West-Duitsland. Hij was ontzettend onder de indruk van de intelligentie en het discipline van deze hond. Nadat hij deze hond mee had genomen naar huis richtte hij de German Shepherd Dog Club op en creƫerde voorwaarden voor het ras. Zijn motto was nuttig en intelligent, het goede uiterlijk kwam op de tweede plaats.

2. De Eerste Wereldoorlog bracht ze naar het Westen

De Duitsers hebben veel Duitse Herders gebruikt tijdens de oorlog. Voor eerste hulp, om berichten te bezorgen of als waakhonden. De Amerikanen waren zo onder de indruk van deze honden dat ze ze mee hebben genomen naar Amerika. Hier werden ze erg snel mega populair. Volgens de Amerikaanse Kennel Club waren ze de een na populairste honden van het land in 2014.

3. Sommigen kunnen last hebben van dwerggroei

Het komt niet vaak voor maar sommige Herders kunnen last hebben van dwerggroei. Hierdoor zullen ze hun hele leven er uit zien als een soort puppy. Hoewel dit er natuurlijk super schattig en knuffelbaar uit ziet is het eigenlijk erg zielig en komt het helaas met enorm veel gezondheidsproblemen.

4. Ze zijn ontzettend slim

Ook dit is voor de ervaren Duitse Herder oppas of eigenaar natuurlijk niets nieuws maar wist je dat ze het derde slimste hondenras zijn van de wereld. De voorwaarden die daaraan zijn verbonden zijn zeker niet simpel. Ze moeten een nieuw trucje snappen na maar 5 herhalingen en ze moeten een commando 95 procent van de tijd de eerste keer al opvolgen.

5. Op YouTube is dit ras enorm populair

https://www.youtube.com/watch?v=7C2YXzA5ZR8

Als je alleen op “German Shepherd” zoekt geeft YouTube al meer dan een half miljoen resultaten. Hier is eentje die toch wel een favoriet blijft

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

5 feitjes over de Golden Retriever, kende je deze al?

5 dingen die jij nog niet wist over de Poedel