in

5 feitjes over de Golden Retriever, kende je deze al?

De Golden retriever kan bijna niet schattiger. Ze zijn ontzettend populair maar wist jij deze vijf dingen over dit ras al?

1. Golden Retrievers zijn eigenlijk gefokt om watervogels te vinden tijdens de jacht

Hier komt natuurlijk de naam “retriever” vandaan wat terugvinden betekent. Wanneer er tijdens de jacht ergens in de verte een vogel was geschoten, was het de taak van de Golden Retrievers deze op te sporen en mee terug te nemen.

2. Er zijn wel 2 presidentshonden geweest in onze geschiedenis

Zowel Gerald Ford als Ronald Reagan hebben Golden Retrievers gehad in het Witte huis. Hopelijk hebben ze de stress van deze Presidenten een beetje kunnen verlichten 😉

3. Het record voor “meeste tennisballen in een honds mond” staat, jawel, op de naam van een Golden Retriever

Augie, een Golden Retriever uit Dallas, heeft wel 5 tennisballen tegelijkertijd vastgehouden. Hoe veel kan jouw eigen of oppas Golden Retriever er tegelijkertijd vast houden?

4. Golden Retrievers hebben een vacht die uit 2 lagen bestaat

De bovenste laag is waterbestendig en golvend. De onderste laag is juist erg zacht en houdt ze warm of koel tijdens verschillende seizoenen. Deze laag is vooral handig omdat Golden Retrievers ook nog is bekend staan als een ras wat absoluut gek is op zwemmen.

5. Golden Retrievers staan bekend om het feit dat ze kunnen zorgen voor andere dieren

Zelfs voor katten is het al een aantal keer voorgekomen dat een Golden Retriever de taak op zich had genomen om er voor te zorgen. Dit levert natuurlijk ontzettend lieve beelden op. Check deze video maar…

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

4 tips van onze hondenoppassen tegen verlatingsangst

5 feitjes over de German Shepherd, wist jij ze al?