in

Welke muziek past het beste bij jouw hond of kat?

Laat je huisdier helemaal ontspannen met een gepersonaliseerde afspeellijst!

Als jij het baasje bent van een lieftallige hond of kat, dan weet jij als geen ander dat het soms knap lastig is om jouw viervoeter rustig te krijgen of te laten ontspannen. Waarschijnlijk ga je niet altijd met een goed gevoel de deur uit, omdat je weet dat je jouw huisdier achterlaat. Hiervoor is een simpele oplossing bekend, namelijk muziek! Uit meerdere onderzoek is aangetoond dat het stressniveau van dieren vermindert als zij de juiste muzieksoort horen. Wel reageerden verschillende huisdieren anders op verschillende soorten muziek. Hierin is dus variatie te vinden net als bij mensen! 

Welke muzieksoort past dan het beste bij mijn hond of kat? 

Spotify heeft sinds kort een manier om een gepersonaliseerde afspeellijst samen te stellen voor jouw viervoeter! Via deze site: https://pets.byspotify.com/ kun je een aantal dingen invullen om een passende afspeellijst te maken. 

Wat moet je hiervoor doen?

  1. Vul in wat voor soort huisdier je hebt.
  2. Bij deze stap kijkt Spotify naar welke eigenschappen jouw huisdier bevat. Hierbij kun je 3 schalen invullen. Bij de eerste schaal geef je aan of je huisdier energiek is of rustig, bij de tweede schaal of je huisdier sociaal of verlegen is en bij de laatste schaal vul je in of je huisdier nieuwsgierig is of juist niet. 
  3. Als laatste stap zal Spotify jouw muzieksmaak verbinden met die van je huisdier, zodat jullie band nog hechter wordt!

Als jij deze stappen invult, verschijnt er vanzelf een nieuwe afspeellijst voor je huisdier op jouw Spotify. Zo kan jij met een gerust hart de deur uit, of geniet je samen van jullie favoriete muziek! 

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by Renske Oelrich

5 handige tips voor het wennen van een hond bij een oppas!

10 gevaarlijke snacks die jouw hond NIET mag eten!