Puppy Power: 5 super tips om jouw puppy te trainen!

Gefeliciteerd met je nieuwe pup! Het avontuur is begonnen en je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat er niets schattiger is dan die kleine, pluizige kwispelende staart en die lieve ondeugende oogjes. Maar, met grote schattigheid komt grote verantwoordelijkheid, en puppytraining is slechts het begin. Naast formele puppytraining zijn er tal van manieren waarop je je pup zelf kunt trainen en jullie band kunt versterken. In deze blog delen we leuke en effectieve methoden om je pup zelf te trainen!

1. Geef aandacht aan basiscommando’s

Tijdens formele puppytraining leer je basiscommando’s zoals zitten, liggen en hier. Zet deze training thuis voort door dagelijks enkele minuten te besteden aan het herhalen van deze commando’s. Geef je pup een beloning telkens als hij correct reageert. Dit versterkt niet alleen zijn gehoorzaamheid, maar ook jullie band. Naast deze basiscommando’s kun je ook leuke trucjes introduceren, zoals “poot geven,” “rollen” (alsof hij een sushirol is), “speel dood” (als een dramatische acteur), en “high five.” Het aanleren van deze trucjes zorgt voor een leuke afwisseling in de training en houdt je pup enthousiast en betrokken.

2. Laat je pup sociaal stralen!

Je kleine pluizenbol moet wennen aan meer dan alleen zijn eigen spiegelbeeld om uit te groeien tot een volwassen hond zonder sterallures. Dus.. maak van socialiseren een feestje! Neem je pup mee naar drukke parken waar hij kan pronken met zijn nieuwe halsband. Laat hem met andere honden spelen en vergeet niet je nieuwe vrienden uit te nodigen voor een ‘puppy playdate,’ waar jullie samen kunnen genieten van pupcakes en het uitproberen van alle aangeleerde trucjes. Deze sociale avonturen zijn net zo belangrijk voor zijn opvoeding als een hondenkoekje na het ‘zitten’!

3. Creëer een gehoorzaamheidsroutine

Zorg voor een dagelijkse routine waarin gehoorzaamheid en training zijn opgenomen. Dit kan bijvoorbeeld ‘s ochtends en ‘s avonds zijn. Het creëren van een consistente routine helpt je pup te begrijpen wat er van hem wordt verwacht en wanneer. Zo leert hij goed mee te bewegen met jouw dagstructuur. Je kunt hierbij ook gebruik maken van een schema, zodat je zelf niks vergeet. Er zijn er genoeg online te vinden, of uit je creativiteit in Excel en maak zelf een schema.

4. Leer hem zelfbeheersing

Zelfbeheersing is een belangrijke eigenschap voor een goed opgevoede hond. Leer je pup geduldig te wachten voor zijn eten en aan de lijn te lopen zonder te trekken, zodat jullie samen een ontspannen wandeling kunnen maken, zonder halsbrekende toeren. Leer hem ook om te wachten voordat hij naar buiten mag. Het vergt oefening, maar het resultaat is een hond die zo beleefd is dat hij zijn poot opsteekt om te vragen voordat hij vertrekt;)!

5. Bouw samen vertrouwen op

Vertrouwen is de basis van een sterke band tussen jou en je pup. Zorg dat je pup weet dat hij op je kan rekenen. Dit betekent dat je consistent bent in je dagelijkse routine en beloftes. Als je zegt dat het tijd is voor een wandeling, houd je dan aan dat moment. Als je een beloning belooft na een goede trainingssessie, zorg er dan voor dat je die geeft. Op deze manier bouw je een sterke brug van vertrouwen, en je pup zal er met kwispelende staart overheen lopen! En.. vergeet niet om enorm te genieten van de onvergetelijke momenten samen, want voordat je het weet is de puppyfase voorbij.

Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.