in

Met deze 6 tips is jouw huis binnen no time huisdierproof!

Krijg jij binnenkort een viervoeter in huis, of ga je een tijdje oppassen? Wat een feestje! Waarschijnlijk ben je er al helemaal klaar voor, maar is jouw huis dat ook? Het is belangrijk om jouw huis veilig te maken voor het huisdier waar jij (tijdelijk) voor gaat zorgen. Met deze tips maak jij van jouw huis een veilige omgeving voor een viervoeter!

  1. Ruim gevaarlijke producten op

Zorg ervoor dat gevaarlijke producten, zoals chemicaliën, medicijnen en giftige etenswaren buiten het bereik van jouw huisdier zijn. Leg deze producten hoog in een kast. Als je een kast hebt met een slot, dan is dat natuurlijk de perfecte plek om deze producten in op te bergen. Sommige honden en katten zijn erg slim en kunnen overal bijkomen. Mocht je geen kast hebben met een slot, dan kun je in dat geval gebruikmaken van kindveilige grendels. Verder is het van belang om losse snoeren en stekkers van installaties of lampen op te bergen.

Grip & Glide Cabinet Locks | Safety Paws | North States MyPet

3. Haal giftige planten weg

Sommige planten zijn giftig voor huisdieren, zoals de Aloë Vera, Hortensia en Hyacinth. Zoek uit welke planten jij in huis hebt die giftig kunnen zijn. Je hoeft de planten niet weg te gooien, maar je kunt ze bijvoorbeeld schenken aan iemand zonder huisdieren.  

2. Zorg voor een veilige plek waar jouw huisdier zich terug kan trekken

Kies een plek in huis waar jouw huisdier zich thuis kan voelen en waar hij zich terug kan trekken om te slapen en op te laden. Dit wordt het domein van jouw hond of kat waar hij zich veilig zal voelen. Je kunt deze plek eigen maken door zijn of haar speeltjes en knuffels er neer te leggen. Voor katten kun je ook een plekje creëren in het raamkozijn, omdat katten graag naar buiten kijken.

Kattenmanden, bedjes & slaapplaatsen 🐈 | Flamingo Pet Products

5. Ruim kleding en schoenen op

Honden en katten kunnen zich nog weleens vergrijpen aan kleding en schoenen. Niet alleen is dit zonde van je spullen, het is ook nog eens gevaarlijk voor jouw viervoeter. Knopen en veters zorgen voor verstikkingsgevaar. Ook hebben honden er een handje van om sokken of ondergoed op te eten. Ruim deze dus goed op!

4. Zorg voor een goede omheining buiten je huis

Heb je een fijne tuin of een heerlijk balkon en wil je graag dat jouw huisdier daar ook van kan genieten? Zorg dan voor een goede omheining. Plaats bijvoorbeeld een schutting, of baken je tuin of balkon af met gaas. Als je een kat hebt die je graag in de tuin houdt, zet dan geen container of stoelen naast de schutting. Door zijn klimvaardigheden is hij namelijk vliegensvlug over de schutting heen.

Welke hondenomheining moeten we kopen? - Steckzäune aus Metall von melabel®

6. Ruim andere voorwerpen op waar huisdieren in kunnen stikken

Verzamel alle kleine voorwerpen, zoals knikkers, fiches of andere stukjes voorwerpen waar jouw hond of kat in kan stikken of zichzelf door kan verwonden. Zeker als je kleine kinderen thuis hebt, kan er nog weleens wat speelgoed rondslingeren. Zorg ervoor dat je dit netjes opbergt in dichte dozen en het buiten bereik van jouw huisdier houdt.

Heb je het vermoeden dat jouw hond of kat iets raars heeft gegeten? Aarzel dan niet en neem gelijk contact op met de dierenarts!

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

8 tips om honden en katten samen te laten leven

Hoelang kan mijn kat alleen zijn en wat kan ik doen als ik een langere periode van huis ben?