5 tips om de beste foto’s van jouw huisdier te maken!

We zijn gek op onze lieve viervoeters, maar goede foto’s maken kan een flinke uitdaging zijn! Vanaf welke hoek schiet je nou de mooiste foto’s? Waarom blijven de beelden zo onscherp? Welk licht moet ik gebruiken?

Allemaal vragen die waarschijnlijk door jouw hoofd gaan bij het fotograferen van jouw oogappeltje. Huisdieren zijn namelijk niet de makkelijkste modellen voor een goede foto. Ze zijn beweeglijk en schrikken soms van de camera of van jouw telefoon. Gelukkig hoef jij je met deze 5 simpele tips geen zorgen te maken. Binnen no time (oke, misschien met een klein beetje geduld..) maak jij prachtige foto’s van jouw huisdier.

Is het gelukt? Deel de prachtige foto of foto’s dan met ons en vergeet Petbnb niet te taggen. De mooiste en leukste kiekjes delen wij op onze socials. Veel succes en vooral veel plezier!

Wil je echt contact maken met jouw huisdier via de lens? Fotografeer dan op ooghoogte! Deze manier van fotograferen geeft een heel intiem en warm effect. Ze zeggen ook wel; “ogen zijn de spiegels van de ziel.” Door de ogen van jouw huisdier zie je of ze blij, verdrietig of (on)schuldig zijn. Als baasje van een huisdier herken je vast wel de ‘schuldige blik’ wanneer jouw huisdier alle koekjes heeft opgegeten of een wc rol te grazen heeft genomen.. Hoe leuk zou het zijn als je deze blik op een foto kan vastleggen!

Ben je van nature niet zo’n goede fotograaf, maar wil je wel graag een mooie foto van jouw huisdier? Oefening baart kunst! Hoe vaker jij jouw huisdier fotografeert, hoe beter je erin wordt. Zorg ervoor dat je rustig blijft zitten om een schrikreactie te voorkomen en kies de juiste hoek. Zoals je op de foto ziet, is het leuk om met bepaalde hoeken te spelen. Als je het pootje bijvoorbeeld op de voorgrond zet, krijg je een heel grappig effect. Dit kun je met allerlei hoeken proberen. Daarnaast is het erg belangrijk om je camera of telefoon stil te houden, zodat je geen bewogen beeld krijgt.

Fotografie betekent letterlijk ‘schrijven met licht’. Je kunt je dus voorstellen dat goed gebruik maken van het licht een enorm belangrijk element is voor het maken van een mooie foto. In de avond maak je hele andere foto’s dan overdag en natuurlijk licht zorgt meestal voor het mooiste effect. Eén ding is zeker, en dat is dat het maken van foto’s in fel zonlicht midden op de dag niet ideaal is. Ochtend- en middaglicht kunnen prachtige foto’s opleveren. Ook is fotograferen tijdens golden hour het perfecte moment voor een mooie foto met een warm effect.

Jouw huisdier heeft vast en zeker een eigen karakter. Is jouw hond heel eigenwijs? Of is jouw kat erg aanhankelijk? Dieren hebben net als mensen hun eigen gewoonten en dit maakt ze juist zo leuk en eigenzinnig. Als je hun gewoonten op beeld weet vast te leggen, zul je jouw huisdier altijd herinneren op basis van hun lieve, grappige of eigenwijze karakter. En wat maakt een foto beter dan een weerspiegeling van een persoonlijkheid?

Geduld is een schone zaak en al helemaal bij dieren! Dieren bewegen veel. Tenzij jouw oogappeltje een couch potato is natuurlijk.. Probeer rustig te blijven, maak goed gebruik van het licht, houd je camera of telefoon stil en schiet veel foto’s vanuit verschillende hoeken. En.. vergeet het belangrijkste element niet; maak plezier. Voor je het weet heb jij een fantastische foto van jouw viervoeter aan de muur. Klikken maar!

Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.