in

De 10 meest populaire hondennamen van 2021

Het is zover, het moment waar je zo naar uitkeek! Je mag eindelijk je hond in je armen nemen en hem verwelkomen in het gezin. Uiteraard heb jij je goed voorbereid op de komst van je viervoeter, maar misschien heb je nog wat moeite om een leuke naam uit te kiezen. Wij delen je graag de populairste hondennamen van 2021 en tips voor de perfecte hondennaam!

Top 10 populairste hondennamen

  1. Luna
  2. Max
  3. Jack
  4. Mila
  5. Bo
  6. Sky
  7. Milo
  8. Nala
  9. Lou
  10. Balou

Ga je liever out-of-the-box met de naam voor jouw viervoeter? Dan zouden onderstaande tips je kunnen helpen bij het verzinnen van een originele naam.

Favoriete serie

Tegenwoordig is het populair om de naam, of een karakter van je favoriete serie aan jouw viervoeter te geven. Denk bijvoorbeeld aan Fargo, Scooby en Dexter. Hopelijk heeft jouw hond dan niet hetzelfde karakter als Dexter ;).

Hondennamen die identiek zijn aan het uiterlijk van je hond

De namen Pluisje, Goldie en Binkie blijven nog steeds populaire namen. Zelf kun je binnen deze categorie nog veel verzinnen! Denk bijvoorbeeld aan Stip of Duffy (betekent donker haar). Of aan een uiterlijk kenmerk in een andere taal, zoals zwart in het Frans Noir betekent.

Favoriete eten of drinken

Je hebt er vast wel vaker van gehoord. Een hond vernoemd naar een heerlijk drankje, zoals Bailey of Whiskey. Ook kun je je hond vernoemen naar je favoriete eten, zoals Nutella of Avocado! Je kunt hierin zelf talloze variaties verzinnen. Alhoewel, Stamppot misschien een beetje gek klinkt.. Maar ieder zijn eigen keus natuurlijk :).

Houd de naam kort

Het roepen van de naam Cleopatra is een stuk lastiger dan het roepen van de naam Max. Ook is het veiliger om een korte naam te gebruiken, omdat je hond dan sneller luistert. Stel je voor dat je hond snel moet oversteken en je nog een hele lange naam moet roepen, omdat hij anders niet luistert.. Honden houden van duidelijkheid, dus een korte naam of een verkleining van de naam werkt beter!

Kies geen naam die lijkt op een commando

Tja.. Als jij je hond Sid gaat noemen en hij kent het woord ‘zit’ als commando raakt hij natuurlijk helemaal in de war.. Kies daarom voor een naam dat niet lijkt op een bekend commando.

Succes met het kiezen van jouw hondennaam! En geniet van zijn gezelschap, want ohh wat zijn honden toch leuk!!

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

6 tips om met een gerust hart op vakantie te gaan met je hond

5 tips om uit te voeren als jouw hond loops is