in

7 waanzinnige feitjes over honden die je zullen verbazen!

Onze honden zijn natuurlijk onze grootste maatjes. Wij willen daarom alles over ze weten! Jij weet waarschijnlijk al redelijk wat over jouw viervoeter, maar hieronder lees je feiten die je absoluut zullen verbazen!

  1. Hondenneuzen zijn nat om geurchemicaliën te helpen absorberen

Een hondenneus maakt een speciaal slijm aan, waardoor honden de chemicaliën van geur beter kunnen absorberen. Hierna likken ze hun neus af om te proeven, zodat ze begrijpen wat de geur is.

2. Het nummer van The Beatles, ‘A day in the life’ heeft een frequentie die alleen honden kunnen horen!

Paul McCartney zei in een interview in 2003 dat er een speciale frequentie was toegevoegd aan het nummer die alleen honden kunnen horen. Zet het liedje eens op voor je hond en kijk wat er gebeurt!

3. De langste hond ter wereld is 111.7 cm!

De langste hond ter wereld telt maar liefst 111,7 centimeter. De Deense Dog Zeus is daarmee de langste hond ter wereld en staat het Guinness Book of World Records.

4. Basenji-honden blaffen niet, maar jodelen!

Als je dacht dat alle honden in de wereld blaffen, heb je het aan het verkeerde eind. De Basenji-hond jodelt, jammert of gilt zelfs!

5. Newfoundlands zijn fantastische strandwachten

Newfoundlander honden zijn de beste strandwachten die je maar kunt bedenken. Ze hebben namelijk een waterafstotende vacht en zwemvliezen! Ze werden oorspronkelijk gefokt als helpers van vissers en om mensen te redden van verdrinking. Sommige eigenaren hebben zelfs gemeld dat hun Newfoundlander hen probeert te ‘redden’ tijdens het zwemmen!

6. 30% van de dalmatiërs is doof aan één oor

Dit komt door een gen genaamd het extreme bonte gen, wat ervoor zorgt dat de vacht van van dalmatiërs wit is en (bij sommigen) de ogen blauw. De dalmatiërs die meer en grotere zwarte vlekken hebben, zijn minder vaak doof!

7. De Saluki is het oudste hondenras

Het ras werd in het Oude Egypte als koninklijk huisdier gehouden. De Saluki dateert zelfs van 329 jaar voor Christus. De Saluki staat daarbij in het Guinness Book of World Records als het oudste hondenras ter wereld.

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by Renske Oelrich

3 tips voor verlatingsangst bij jouw viervoeter

7 Manieren om Valentijn met je hond te spenderen