in

7 activiteiten voor een spectaculaire Valentijnsdag met jouw hond of kat!

Het is Valentijnsdag, ook wel de dag van de liefde! Vandaag staat in het teken van zorgen voor elkaar, zelfliefde, maar óók de liefde van jouw huisdier vieren! Heb je dit jaar geen date aan de haak geslagen, maar heb je wel een heel lief huisdier waar jij altijd op kan bouwen? Dan wordt het tijd om jouw viervoeter vandaag eens in het zonnetje te zetten!

Wij hebben 7 activiteiten op een rijtje gezet om Valentijnsdag met jouw viervoeter te vieren! Heb je zelf geen huisdier? Wees dan niet getreurd, want bij Petbnb staan er genoeg honden en katten te popelen op een lieve oppas. Lees snel verder welke activiteiten jij kunt doen om Valentijnsdag spectaculair te maken!

 1. Maak een diner voor jullie samen

Sloof je even lekker uit in de keuken om een heerlijk diner te bereiden voor jou en jouw viervoeter. Maak een verse maaltijd met kip, vis of rijst voor jouw hond of kat. Let er wel op dat je ingrediënten gebruikt die jouw viervoeter mag eten. Dek de tafel voor jullie maak het gezellig met sfeerverlichting. Dan rest er nog maar één ding; genieten van een heerlijk diner met z’n twee!

Ginger Cat Sat at Candlelit Table Ready for Her Date: 'Waiting for You'

2. Kruip onder een dekentje en kijk gezellig samen een film

Er zijn enorm veel films gemaakt waarin honden en katten een prominente rol spelen. Misschien ken je ze nog van vroeger! Hoe leuk is het als jij deze films gezellig met jouw huisdier op de bank kunt kijken onder een warm dekentje? Wij hebben een lijstje samengesteld van films waaruit je kunt kiezen:

 • 101 Dalmatiërs
 • Lady and de Vagebond
 • Hachi: A Dog’s Tale
 • Dog
 • Benji
 • De Aristokatten
 • Minoes
 • Nine lives
 • Cats & Dogs
 • Garfield
 • De gelaarsde kat

3. Koop cadeautjes voor je hond of kat en pak ze allemaal apart in

Een heerlijk kluifje, een nieuw kleedje, een grappig speeltje.. wat zal jouw huisdier gelukkig zijn op Valentijnsdag met al deze cadeautjes! En niet te vergeten.. jouw hart zal zich vullen met liefde door een blije viervoeter.

4. Ga een dagje weg met jouw huisdier

Een heerlijke bos- of strandwandeling doen mens en dier enorm veel deugd. Met een kat is het wat lastiger om erop uit te gaan. Je kunt wel gebruik maken van een kattenriem, of je kunt bijvoorbeeld een huisje boeken in de natuur. Let op; dit is niet voor elke kat weggelegd. Sommige katten worden onrustig in nieuwe omgevingen. Is jouw kat meer een huismus? Verzorg hem dan extra goed vandaag!

5. Geef jouw huisdier een beauty behandeling

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je jouw huisdier moet ondersmeren met make-up. Maar.. je hond of kat verwennen met een fijne borstelbeurt of douche is een goede activiteit. Als jouw huisdier dit niet kan waarderen sla het dan over, want daar wordt niemand blij van. In dat geval kun je je huisdier verwennen met een gezichtsmassage. Uiteraard met beleid en met geduld!

Hond wassen - Welkoop

6. Maak een muzikale playlist voor je hond of kat

Honden en katten houden van muziek, het liefst relaxte of klassieke muziek. Hardcore zal niet voor een ontspannen avond voor je huisdier zorgen, dus laat die muziek maar achterwege! Voor een fijne playlist is het van belang om te zien hoe jouw huisdier reageert op de nummers die jij afspeelt. Als hij zich slaperig en ontspannen gaat voelen, weet je dat het nummer in de playlist kan!

7. Een fotoshoot

Waarschijnlijk heb jij al enorm veel kiekjes van jouw lieve huisdier op je telefoon staan, maar heb je ook een foto die jij aan de muur kan hangen? Neem eens goed de tijd om een prachtige foto van jouw huisdier te maken. Probeer wat verschillende hoeken en achtergronden uit en maak er samen een leuke activiteit van! En zoals oma altijd zegt; “leuk voor later!”

10 tips om betere foto's van je kat te maken | zooplus Magazine
Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

10 gedragssignalen die aanduiden dat jouw kat gelukkig is!

8 tips om honden en katten samen te laten leven