in

5 tips tijdens zelfisolatie met je hond

Thuiswerken met je hond lijkt eigenlijk wel ideaal: je kan met hem knuffelen tijdens het maken van spreadsheets en rapporten! Lekker relaxen met je beste vriend terwijl je online vergadert, maar het kan ook voor de nodige uitdagingen zorgen. Omdat je een langere periode thuis werkt als gevolg van het coronavirus sta je voor een unieke uitdaging om jezelf een nieuwe manier van leven voor zowel je hond als voor jou aan te leren. Als jij gek wordt omdat de muren op je af komen, stel je dan eens voor hoe jouw hond zich voelt! Een paar tips:

1. Maak een schema

Aangezien we voor langere tijd opgesloten zitten, is het verleidelijk om je gebruikelijke week routine te laten vervallen en dingen meer  ad hoc te doen. Het is aan te raden te proberen een nieuwe regelmaat te creëren. Ook al mag je om gezondheidsredenen niet zoveel meer naar buiten, probeer dan toch op regelmatige tijdstippen je hond te voeren en uit te laten. Honden gedijen op routine en structuur, dus als je een aanpassing nodig acht kunnen jij en je hond zich makkelijker aanpassen als het een nieuwe routine wordt.

2. Beweging en gezondheid!

Bron: imgur

Als je jouw honden nog steeds kunt uitlaten, doe dat dan! Maar let wel op dat ook tijdens de  wandeling je minstens 1,5 meter tussen jou en de andere wandelaar moet houden. Zelfs als je hond anderen graag begroet tijdens wandelingen, is het veiliger als je ze dat in deze tijden niet toestaat omdat je hond je soms te dicht bij een andere hondeneigenaar trekt. Vermijd openbare plaatsen waar (te) veel honden en mensen zouden kunnen zijn. Zorg er ook voor dat je altijd je handen wast en de poten van je hond afveegt wanneer je terugkomt! Als je geen wandelingen met ze kunt maken, vraag dan een gezonde, vertrouwde uitlaat om dit te doen. Petbnb kan hier eventueel mee helpen in deze tijden.


3. Ook oudere honden kunnen nieuwe trucs leren

Honden hebben lichaamsbeweging nodig om gelukkig te zijn maar even belangrijk is het om ze de juiste uitlaatklep te geven om hun hersenen, aangeboren zintuigen en instincten te laten gebruiken. Zoals iedereen weet, zal een verveelde hond zichzelf wel gaan vermaken maar dat vermaak zou je wel eens een paar kussens van je bank kunnen kosten of meer. In tijden van langdurige binnen zitten zijn nieuw uitdagingen de sleutel om uw hond tevreden te houden. Dus wat voor soort uitdaging zou goed zijn voor uw hond? Leer je hond nieuwe trucs! Door ze te lokken, voor te doen en te belonen voor de juiste acties kun je ze allemaal nieuwe trucs te leren. Je kan hem of haar bijvoorbeeld leren: door benen te weven, om te rollen, een voorwerp te pakken, etc. Let wel op dat voor een hond 20-25 minuten lang trucjes leren net zo zwaar is als een uur wandelen. Dus besteed maximaal 15 minuten aan één dezelfde truc en wissel dan af met een nieuwe truc. Dat houdt ze scherp!!

4. Spelletjes

Honden zijn dol op spelen! Dit is de kans om de band met je hond te versterken. Spelen is een belangrijk onderdeel van de training van een hond. Je kan je hond bepaalde dingen laten terugbrengen (aporteren) maar ook verstoppertje vinden ze heel leuk. Dit doe je door bijvoorbeeld een bal of speeltje weg te gooien en je dan te verstoppen. Maak het de hond niet te moeilijk en maak geluidjes als hij je niet meteen kan vinden. Geef hem een beloning als hij je gevonden heeft, bijvoorbeeld een klein koekje. Daarnaast kan je een mini-hindernisbaan maken. Of samen een 2 minuten workout van sit-ups en push-ups en honden burpees doen, is goed voor lichaam en geest.

5. Verlatingsangst

Laten we eerlijk zijn: bijna 24 uur per dag binnen blijven kan op je zenuwen werken. Net zoals het goed is voor jezelf is het ook voor je hond om af en toe wat tijd voor zichzelf te kunnen hebben. Maak voor je hond kan je een gezellige, comfortabele plek waar ze altijd naar toe kunnen en zichzelf kunnen terugtrekken als ze zich overweldigd en gestrest voelen. Als ze zich hier in terugtrekken heb jij ook meteen de gelegenheid voor jezelf wat te doen. Bovendien wil je ervoor zorgen dat je hond nog steeds van tijd tot tijd alleen is, zodat hij er niet aan went dat je constant thuis bent. Als je dat niet doet, zouden ze verlatingsangst kunnen ontwikkelen wanneer je weer je normale routine hervat.

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

5 maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus bij Petbnb

Wat voor aparte combinaties krijg je als verschillende hondenrassen verliefd op elkaar worden?