in

4 tips van onze hondenoppassen tegen verlatingsangst

Een eerste keer je hond achterlaten bij een nieuwe oppas kan natuurlijk spannend zijn. Voor zowel jou als je hond. Onze oppassen hebben hier gelukkig veel ervaring mee en delen graag hun tips. Iedere is is natuurlijk anders en bij de ene gaat het achterlaten makkelijker dan bij de ander. Hier volgen 4 tips die bij onze oppassen vaak goed werken

Tip 1: Loop gelijk een rondje

Wanneer je als baasje bent vertrokken is de hond vaak in de war waarom hij/zij niet gewoon weer mee gaat. Het kan helpen als je gelijk even een klein rondje om gaat en de oppashond zo weer ‘thuis’ komt in het huis van de oppas. Deze snapt dan vaak beter dat dit de plek is waar ze voor nu even verblijven en het baasje niet nog achter de deur staat.

Tip 2: Leid de hond af tijdens het vertrek van het baasje

Probeer de oppashond tijdens het vertrek van het baasje gelijk wat trucjes te laten doen en te belonen met snoepjes of een spelletje te doen wat de hond leuk vindt. Zo hebben ze minder snel door dat het baasje is vertrokken zonder hen. Doe daarna zo relaxt mogelijk en laat de hond rustig door het huis snuffelen en de nieuwe plek ontdekken. We horen vaak dat jouw gedrag geprojecteerd wordt in het gedrag van je hond. Probeer dus zo normaal mogelijk te doen, dan zal je hond de situatie ook zo snel mogelijk normaal vinden.

Tip 3: Doe alvast een kennismaking in het huis van de oppas

De meeste honden zijn ontzettend goed in het herkennen van plekken. Wanneer ze een paar dagen van tevoren al een keer in het huis van de oppas zijn geweest zal deze plek de tweede keer gelijk al bekender aanvoelen. Dit zorgt al voor een meer relaxte hond bij aankomst.

Tip 4: Zorg voor een bezigheid voor je oppashond

Vind jouw hond het superleuk om op een botje te kauwen, geef deze dan mee aan de oppas. Hetzelfde geldt voor een spelletje of het oefenen van een nieuw trucje. Afleiding werkt het best 😉

 

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

Doe de Quiz en raad uit welke 2 hondenrassen deze kruisingen bestaan

5 feitjes over de Golden Retriever, kende je deze al?