in

5 beestachtige goede voornemens voor je hond!

Samen afvallen met je viervoeter is veel leuker

De feestdagen zijn weer voorbij en waarschijnlijk heb je jezelf en je hond flink verwend met allerlei heerlijke lekkernijen. Hoewel jij zelf misschien wat kilootjes kwijt wil raken, zou het goed kunnen dat jouw viervoeter ook wat kilootjes mag verliezen. Met deze 5 goede voornemens voor je hond wordt hij een stuk gezonder. Because a healthy dog is a happy dog!

1. Geef je hond de juiste voeding

Jouw hond heeft waarschijnlijk flink meegenoten van alle lekkere kersthapjes en worstjes die op tafel stonden. Helaas zijn deze kersthapjes niet heel gezond en moet dit geen gewoonte worden. De juiste voeding brengt jouw grote (of kleine) vriend zo weer terug op zijn oude gewicht. Bij het kopen van de juiste voeding is het belangrijk om te letten op de leeftijd van jouw hond en op hoe je hond reageert op de voeding.  

2. Ga wandelen met je hond

Zo kun je bijvoorbeeld elke dag een langere wandeling maken van minimaal een half uur, bijvoorbeeld in het bos of op het strand. Buitenlucht is uiteraard heel gezond voor je hond en zo heeft hij een goede uitlaatklep voor zijn energie. Daardoor zal je hond niet zo snel die prachtige nieuwe bank in je woonkamer te grazen nemen! Bovendien is deze wandeling ook nog eens heel goed voor jezelf.

3. Speel wat meer met je hond

Jouw hond zal hier heel erg blij mee zijn en je hoeft hiervoor niet eens naar buiten! Je kan bijvoorbeeld ook de wat langere wandeling inruilen voor een halfuurtje spelen. Honden zijn gelukkig al snel tevreden dus een enorm duur speeltje hoef je hier ook niet voor aan te schaffen.

4. Maak een afspraak bij de dierenarts voor een jaarlijkse controle

Veel baasjes vergeten om jaarlijks een bezoekje te brengen aan de dierenarts, totdat hun hond echt ziek is. Om te voorkomen dat jouw hond rondloopt met aandoeningen, zoals diabetes, overgewicht of problemen met de tanden is het verstandig om samen met je hond naar de dierenarts te gaan.

5. Sporten samen met jouw viervoeter

Als jij en je lieve viervoeter gaan sporten is dit super leuk en goed voor beide partijen! Zo kun je bijvoorbeeld fietsen met je hond. Kijk goed hoe je hond hierop reageert, want niet elke hond is geschikt om te rennen naast een fiets. Je kunt als andere optie ook gaan hardlopen met je hond. Let er op dat je hond (en jijzelf) niet met een volle maag gaan sporten (minimaal 1.5 uur niet sporten na een grote maaltijd). Dit kan namelijk negatieve effecten hebben op de gezondheid.

Met deze 5 goede voornemens verdwijnen jouw extra kerstkilo’s en die van je lieftallige viervoeter als sneeuw voor de zon!

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by Renske Oelrich

Tips van een ervaren oppas op Petbnb

Waarom gaapt jouw hond als jij gaapt?