in

Hoe leer je iedere hond het commando rol? Lees hier hier!

 

”Rol”, toch wel een heel bijzonder kunstje voor een hond en het is redelijk makkelijk aan te leren! Zeker wanneer hij of zij de basis trucjes al onder de knie heeft. Vooral ”lig” is hierbij belangrijk. En voor onze Petbnb-oppassen, hoe leuk als jij na een dagje oppassen je oppashond een nieuw trucje hebt geleerd! Bekijk snel onze stap-voor-stap guide naar de perfecte rol!

Laten we beginnen!

  1. Wanneer je hond op de grond ligt pak je een snoepje in je hand en breng je dit van de neus naar de schouder. Als je hond volgt zou deze vanzelf op zijn/haar zij moeten gaan liggen om bij het snoepje te kunnen. Zodra dit lukt geef je de beloning. Herhaal dit minimaal 5 keer.
  2. Nu je viervoeter dit onder controle heeft en comfortabel is met het liggen op de zij, breng je het snoepje dit keer net iets verder dan de schouder, over je hond heen tot aan de grond. Als je hond het snoepje weer volgt en zo op zijn/haar andere zij gaat liggen gaat het super goed en beloon je weer! Herhaal ook deze stap een aantal keer.
  3. Probeer nu stap 2 een aantal keer te oefenen maar dan met een lege hand op dezelfde manier je hond te leiden naar een rol. De beloning geef je vervolgens aan het eind met je andere hand.
  4. Als de vorige 3 stappen gelukt zijn gaan we het commando toevoegen. Zodra jij het woord ”rol” hebt gezegd breng je je hand van de neus, langs de schouder, naar de grond zodat je hond weer weet wat hij/zij moet doen. Geef ook dit keer gelijk de beloning zodra je hond op zijn of haar andere zij ligt. Herhaal dit weer minimaal 5 keer!
  5. In de laatste stap gaan we ook proberen om het handgebaar weg te laten. Geef het commando ”rol” en geef je hond ongeveer 5 seconden om te bedenken wat je gevraagd hebt. Lukt het niet help je hond dan met het lege handgebaar en probeer het daarna gewoon opnieuw tot dat je hond door heeft wat er van hem/haar gevraagd wordt bij het zeggen van ”rol”!
  6. GEFELICITEERD! Je hebt je (oppas)hond een nieuw trucje geleerd! Vergeet het nu vooral niet bij te houden want ja, ook honden kunnen dingen verleren en dat zou toch zonde zijn..

Mocht het niet in een dag lukken dan is dat natuurlijk helemaal niet gek. Iedere hond is uniek en leert op zijn/haar eigen manier. Als het bij jouw hond ietsje lastiger is om zo’n grote truc in 1 keer te leren kan je ook proberen eerst het commando aan te leren voor stap 1. Een suggestie hiervoor is ”op je zij”. Sla stap 2 en 3 over en leer met stap 4 en 5 eerst dit commando aan tot je hond weet wat er van hem/haar gevraagd wordt nadat jij ”op je zij” zegt. Vanaf hier kan het makkelijker zijn om je hond te laten rollen omdat deze dan al helemaal bekend is met het commando ”op je zij”.

 

Veel plezier met iedereen laten zien welk mooi trucje jouw (oppas)hond onder de knie heeft en deel dit vooral met je vrienden zodat ook zij weten hoe ze dit aan hun (oppas)hond kunnen leren. Wie weet doen jullie honden in de toekomst wel tegelijk één grote gezamenlijke rol!

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

Waarom een hond niet naar een kennel zou moeten

Deze tips van Petbnb oppas Viola moet iedereen weten!