10 nuttige tips als jouw hond een moeilijke eter is!

Als hondenbaasje wil je natuurlijk dat je harige vriend gezond en gelukkig is. Een van de uitdagingen waar je als eigenaar mee te maken kunt krijgen, is een hond die een moeilijke eter is. Het kan een flinke frustratie opleveren als jouw hond niet wil eten. Gelukkig kun je met de juiste aanpak hier iets aan veranderen. In dit blogartikel delen we 10 handige tips om je te helpen jouw moeilijke eter tevreden te stellen en een gezonde eetgewoonte te bevorderen. Lees snel verder!

  1. Hou je aan een vast voedingsschema 

Het is belangrijk om een consistent voedingsschema te volgen voor je hond, zodat je hond op vaste tijden zijn eten krijgt. Een routine helpt je hond te wennen aan eten op bepaalde momenten en kan de eetlust stimuleren. Daarnaast is het heel belangrijk dat je hond in een rustige omgeving kan eten. Teveel prikkels kunnen hem afleiden.

2. Kies het juiste voer

Erg belangrijk! Zorg ervoor dat jouw viervoeter hondenvoer krijgt van een goede kwaliteit dat voldoet aan zijn voedingsbehoeften. Sommige honden hebben misschien een speciaal dieet nodig, afhankelijk van hun leeftijd, ras of gezondheidstoestand. Het kan even duren totdat je het juiste voer voor jouw vriendje hebt gevonden, maar geef de moed niet op en blijf dingen uitproberen! Mocht je er niet uit komen, raadpleeg dan een dierenarts om het beste voer voor jouw hond te bepalen.

Why the First Five Ingredients Matter in Dog Food | Redbarn Pet Products

3. Varieer de voeding

Als je hond steeds hetzelfde voer krijgt, kan dit tot verveling leiden. Zo werkt het immers bij ons ook, toch? Probeer af en toe te variëren met verschillende smaken en texturen. Mix bijvoorbeeld natvoer door het droge voer of voeg wat gezonde groenten toe aan de maaltijd.

5. Beperk traktaties en tussendoortjes

We weten dat het verleidelijk is om jouw hond van zijn snack te voorzien als hij je met puppy ogen en een kwijlend bekkie aankijkt, maar het is belangrijk dat jouw vriendje zijn voornaamste voeding en vitaminen uit zijn reguliere maaltijden haalt. Als je hond voortdurend wordt verwend met traktaties en tussendoortjes, kan dit zijn eetlust verminderen. Beperk de hoeveelheid snacks en zorg ervoor dat ze voedzaam zijn.

Treats for the Sweet: How to Reward Your Dog | Fear Free Happy Homes

4. Maak het voer aantrekkelijk

Sommige honden zijn kieskeurig en willen alleen eten als het voer aantrekkelijk genoeg is. Tja, er zitten wat verwende snuiters bij! Probeer het voer eens op te warmen, voeg een beetje water of wat bottenbouillon toe voor extra smaak, of gebruik smakelijke toppings zoals magere yoghurt of een beetje geraspte kaas. Gebruik deze toppings met mate, want teveel ervan kan leiden tot diarree.

6. Diner voor twee

Honden zijn sociale wezens en vinden het vaak prettig om te eten in het gezelschap van hun baasje. Probeer tegelijkertijd met je hond te eten of geef hem zijn maaltijd terwijl je zelf in de buurt bent. Dit kan zijn eetlust stimuleren. Maak er een romantisch diner van voor jullie samen!

Met je hond uit eten? Bij deze restaurants kan het! | FavorFlav

7. Lichaamsbeweging voor het eten

Wat lichaamsbeweging voor het eten kan de eetlust van je hond stimuleren. Maak een korte wandeling of speel wat actieve spelletjes met je kameraadje voordat hij zijn maaltijd krijgt.

8. Geef jouw rakker voldoende tijd

Sommige honden hebben gewoon meer tijd nodig om te eten. Laat je hond rustig eten zonder hem te op te jagen. Geef hem minimaal 15-20 minuten om zijn maaltijd te nuttigen voordat je het wegneemt. Is je hond al wat ouder, of heeft hij nooit een grote eetlust gehad? Laat dan een bakje voer de gehele dag staan, zodat wanneer hij weer trek krijgt hij wat van zijn brokjes kan peuzelen.

Waarom wil mijn hond niet eten? Kijk op onze Caressapedia!

9. Vermijd afleiding tijdens het eten

Zorg ervoor dat je hond tijdens het eten niet wordt afgeleid door andere huisdieren, kinderen of lawaai. Creëer een rustige omgeving waarin hij zich op zijn maaltijd kan concentreren.

10. Raadpleeg een dierenarts:

Als je hond langdurig een moeilijke eter blijft, is het verstandig om een dierenarts te raadplegen. Er kunnen onderliggende gezondheidsproblemen zijn die van invloed zijn op zijn eetlust. De dierenarts kan de gezondheid van je hond controleren en eventuele onderliggende problemen behandelen.

Hoe vaak moet mijn hond naar de dierenarts?
Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.