Is je hond wagenziek? Lees onze tips!

10 tips om misselijkheid bij honden in de auto te voorkomen

Veel hondenbezitters kijken uit naar autoritten met hun trouwe viervoeters, maar misselijkheid bij je hond kan een vervelend probleem zijn dat de pret bederft. Gelukkig zijn er verschillende manieren om misselijkheid bij honden in de auto te voorkomen of te verminderen. Hier zijn enkele tips om je hond comfortabel en vrij van misselijkheid te houden tijdens autoritten.

1. Wen je hond aan de auto

Een van de beste manieren om misselijkheid te voorkomen, is door je hond langzaam te laten wennen aan autoritten. Begin met korte ritten in de buurt en verhoog geleidelijk de duur van de ritten. Beloon je hond met traktaties en lof om positieve associaties met de auto te creëren.

2. Maak de auto comfortabel

Een comfortabele omgeving kan helpen om de stress en angst van je hond te verminderen, wat misselijkheid kan helpen voorkomen. Zorg voor een zachte ondergrond, zoals een deken of kussen, waarop je hond kan liggen. Zorg er ook voor dat de temperatuur in de auto aangenaam is en dat er voldoende ventilatie is.

3. Beperk voeding voor de rit

Voer je hond niet vlak voor een autorit. Een volle maag kan bijdragen aan misselijkheid. Geef je hond een lichte maaltijd minstens drie uur voordat je vertrekt. Zorg er tijdens de rit voor dat er altijd water beschikbaar is, maar geef niet te veel in één keer.

4. Gebruik hondenveiligheidsmiddelen

Houd je hond veilig en stabiel tijdens de rit door een hondenriem of harnas te gebruiken dat aan de autogordel is bevestigd, of door hem in een hondenbench te plaatsen. Minder beweging kan helpen om het evenwichtsorgaan van je hond te stabiliseren en misselijkheid te verminderen.

Lees onderstaande blog voor meer informatie over hoe je je hond veilig in de auto vervoert.

5. Maak regelmatig pauzes

Plan regelmatige pauzes, vooral tijdens lange ritten. Laat je hond uit de auto om te lopen, wat frisse lucht in te ademen en te drinken. Dit helpt om zijn evenwicht te herstellen en vermindert het risico op misselijkheid.

6. Zorg voor goede ventilatie

Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie in de auto is. Open de ramen een beetje zodat frisse lucht kan circuleren. Dit helpt niet alleen om de temperatuur te reguleren, maar kan ook helpen om misselijkheid te verminderen door het evenwichtsorgaan van je hond te stabiliseren.

7. Gebruik kalmerende middelen

Er zijn verschillende kalmerende middelen beschikbaar, zoals speciale hondensprays, halsbanden en supplementen die ingrediënten zoals valeriaanwortel of kamille bevatten. Deze kunnen helpen om de angst en stress van je hond te verminderen, wat op zijn beurt misselijkheid kan helpen voorkomen. Raadpleeg altijd je dierenarts voordat je deze producten gebruikt.

8. Overweeg medicatie

Als je hond ernstige misselijkheid ervaart, raadpleeg dan je dierenarts over mogelijke medicatie. Er zijn medicijnen beschikbaar die specifiek zijn ontworpen om misselijkheid bij honden te verminderen. Het is belangrijk om deze medicijnen alleen te gebruiken onder begeleiding van een dierenarts.

9. Vermijd scherpe bochten en plotseling remmen

Probeer soepel te rijden, zonder scherpe bochten of plotselinge stops. Abrupte bewegingen kunnen het evenwichtsorgaan van je hond verstoren en misselijkheid veroorzaken. Rijd rustig en gelijkmatig om je hond een comfortabele rit te geven.

10. Probeer afleiding

Afleiding kan helpen om de aandacht van je hond van de reis af te leiden. Neem zijn favoriete speeltjes of kauwspeeltjes mee om hem bezig te houden. Soms kan het spelen met een bekend voorwerp helpen om de angst en spanning die misselijkheid veroorzaken te verminderen.

Tot slot

Misselijkheid bij honden in de auto kan een vervelend probleem zijn, maar met de juiste voorbereiding en zorg kun je je hond helpen om comfortabel en vrij van misselijkheid te blijven tijdens ritten. Door deze tips te volgen, kun je genieten van zorgeloze reizen met je viervoeter en ervoor zorgen dat elke rit een positieve ervaring wordt.

Comments

0 comments

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.