in

Hoe komt hondenoppas Hanneke aan haar succes? Kom er hier achter…

Wat is je naam

Hanneke Walvis

Hoe oud ben je?

71 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven? Werk? Studie? Hobby?

gepensioneerd

Heb je ook een eigen hond of hond gehad? Zo ja wat voor een ras/kruising en hoe heet hij/zij?

Wandelde vroeger als kind al met alle honden uit de buurt, van herder tot boomers. Heb zelf sinds 1982 honden en nu nog steeds 2 honden, border collies

Wat zijn de leukste karaktereigenschappen van je eigen hond?

Bezige honden, houden van leuke dingen doen, vooral ook lange wandelingen. Ben nu weer bezig met Jazz, 15 mnd oud, met schapendrijven. Geweldig. Ga in april met haar beginnen met cursus sport en spel. Leuk toch?

Wat was/waren je leukste oppashond(en)? en waarom?

Eigenlijk allemaal erg leuk van labradoodle tot de beagle van 10 jaar, van labrador tot border collie. Ze komen hier allemaal graag.

Waarom ben je gaan passen op honden via Petbnb?

Zag Petbnb voorbij komen toen het net was gestart en ik eigenlijk met 1 hond met nieuwe knieën zat en een oudere hond die weinig meer kon. Wilde toch in beweging blijven en ik houd nu eenmaal van honden. Vanaf het begin, dat is nu ruim 2 jaar geleden, ben ik overspoeld met aanvragen. Heb eigenlijk nu ook nog het hele jaar door logees, geweldig.

Hoe kom je erachter of er een goede match is met de hond en het baasje tijdens een kennismaking?

Daar doe ik soms wel 3 “kennismakings” wandelingen mee. De eerste waar zij altijd lopen of wonen, de 2e bij mij en daarna bij mij aan de koffie. Bij twijfel nog een 3ewandeling.

Wat is de meest memorabele/bijzondere situatie die je tot nu toe meegemaakt hebt tijdens het oppassen?

Er is een hond, Sam, heel erg ziek geworden bij mij en wij hebben net op tijd haar leven kunnen redden. Bleek een tumor op de milt te hebben die was gaan bloeden. Zij heeft daarna gelukkig nog wel een ½ jaar geleefd. Verder pas ik 1 of 2x per jaar op in Frankrijk op de boerderij van een vriendin. Heb ik dan toevallig in die periode een logeerhond dan mag zij, met toestemming van de baas uiteraard, ook gezellig mee op vakantie naar Frankrijk. Ja, dat is ook gebeurd.

Heb je ook nog nieuwe dingen geleerd door het oppassen?

Jazeker, dat een aantal baasjes veel te lief zijn voor de hond en dat merk je wanneer zij hier logeren. Ik ben duidelijk naar de hond, ze hebben best veel vrijheid maar luisteren staat bij mij bovenaan.  Ze komen nog steeds heel graag logeren hoor!

Favoriete uitlaatplaats voor honden & waarom?

Mijn achtertuin noem ik de Goudse Hout, dat is een groot recreatie- c.q. ntuurgebied. Maar ga ook wel naar het Loetbos, het Weegje of ze mogen, bijv. met een border colliewandeling, gewoon mee naar het strand of de Drunense Duinen. Ze mogen namelijk overal los en het is vooral vroeg in de ochtend, heerlijk wandelen.

Welke tips & tricks zou jij willen meegeven aan andere oppassen voor een goed oppasverblijf?

Wees flexibel in  de breng- en ophaaltijden. Mij maakt het niet uit of ze ’s morgens om 07.00 uur komen of dat men de hond ’s avonds om 23.00 uur nog wil ophalen. Ik ga nergens naar toe, is altijd mijn vaste antwoord. De mensen waarderen dit ook echt. Bij twijfel de hond niet te logeren nemen, vertrouw op je eigen gevoel en wees naar de logees net zo consequent als naar je eigen hond(en). Ook onderhoud ik een hele fijne band met de baasjes, of ze nu 1x of vaker komen logeren maakt niet uit, het contact blijft wel altijd. Verder probeer ik eind van het jaar of als nieuwjaarsgeschenk iets te doen voor al mijn hondenbaasjes. Een klein geschenkje of een wandeling met koffie of een spelletjesmiddag.

Wat zou je nog willen toevoegen aan Petbnb?

Eigenlijk niets behalve dat ik jullie allemaal wel eens zou willen ontmoeten. Lupo ken ik al vanaf het begin, ook een paar keer ontmoet. Ik zou zo leuk vinden om het hele team eens te kunnen begroeten en iets samen te drinken of zo. Niet alleen maar de problemen bij jullie neerleggen. Maar dat gebeurt misschien nog wel eens.

Enthousiast geworden na dit verhaal? Bekijk snel de Petbnb advertentie van Hanneke en zie of ze nog een plek vrij heeft voor jouw hond!

https://www.petbnb.nl/hondenoppas/nederland/reeuwijk/second-home-is-een-echt-honden-thuis-307

Benieuwd geworden naar meer verhalen van onze oppassen? Lees hier het verhaal van Alexa!

https://blog.petbnb.nl/wat-maakt-alexa-zon-goede-hondenopppas-lees-het-hier/

 

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

5 bijzondere feitjes over honden die jij misschien nog niet wist…..

Ellemieke doet iets heel bijzonders met het geld dat zij verdient door op honden te passen, kom er hier achter!