De ultieme gids voor hondeneigenaren- en oppassers: Rotterdam’s beste hotspots!

We gaan op avontuur in Rotterdam, maar niet zonder onze pluizige vrienden aan onze zijde. Rotterdam bruist van energie, met moderne architectuur en diverse cultuur, maar wist je dat het ook een paradijs is voor hondenliefhebbers? Van weelderige parken tot gezellige cafés, deze stad heeft alles voor jou en je trouwe viervoeter. Dus, pak de riem, geef jouw hond een knuffel en laten we samen de beste hotspots ontdekken die Rotterdam te bieden heeft voor honden en hun (oppas) baasjes!

1. Het Kralingse Bos: een groen paradijs

Voor een verkwikkende wandeling met je harige vriend is er geen betere plek dan het Kralingse Bos. Met zijn uitgestrekte paden, betoverende bossen en een prachtig meer kunnen honden hier vrij rondrennen en spelen. Neem een picknickmand mee en geniet samen met je trouwe metgezel van een dagje buiten in de natuur.

2. Snuffelen en smullen: hondvriendelijke cafés/restaurants

Na een avontuurlijke wandeling is het tijd voor wat ontspanning en een heerlijke versnapering. Gelukkig zijn er tal van hondvriendelijke cafés in Rotterdam waar jij en je viervoeter van een heerlijk kopje koffie of een smakelijke lunch of diner kunnen genieten. Wij hebben een aantal toppers op een rijtje gezet!

  • Bas Bakt; hier draait alles om liefde voor lekker eten en een gezellige sfeer met of zonder hond! Of je nu zin hebt in een versgebakken croissantje bij het ontbijt, een ambachtelijke lunch met huisgemaakte soepen en broodjes, of een verrukkelijk stukje taart bij de koffie, bij Bas Bakt ben je aan het juiste adres en er loopt al een lieve viervoeter rond!
  • Urban Espresso Bar; een heerlijke plek in Rotterdam West waar de koffie geweldig is! Een gezellige sfeer waar je op het terras neer kan ploffen met jouw viervoeter.
  • O’Pazzo; zin in een heerlijke pizza en wil jij jouw hond meenemen? Zoek dan niet verder! Bij O’Pazzo zijn honden meer dan welkom en kun je genieten van een echte Italiaanse pizza. Mama miaaa!
  • Restaurant de Tuin; na een flinke wandelsessie in het Kralingse Bos, kun je lekker neerploffen op het terras aan het water. Verwacht een gezellige drukte met kwispelende staarten en blije blaffers – maar hé, wie houdt er niet van een beetje chaos met een kant van prachtig uitzicht over het water?
  • Het Vroesenpaviljoen; gelegen in het prachtige Vroesenpark. Het is de perfecte plek om samen met je pluizige vriend te genieten van een heerlijk dagje uit. Terwijl jij geniet van een verfrissend drankje op het zonnige, ruime terras, kan je hond lekker ravotten in het park of relaxen naast je op het gras.
  • Fenix Food Factory; gelegen op Katendrecht met prachtig uitzicht over de Maas. Deze bruisende, unieke plek is niet alleen een paradijs voor fijnproevers, maar ook voor hondenliefhebbers. Met zijn levendige sfeer en vriendelijke ambiance is de Fenix Food Factory de ideale plek om quality time door te brengen met je pluizige metgezel.

3. Hondenspeeltuinen

Voor honden die dol zijn op spelen en nieuwe vrienden maken, zijn er verschillende hondenspeeltuinen in Rotterdam. Hier kunnen ze vrij rennen, ravotten en hun sociale vaardigheden verbeteren, allemaal onder het toeziend oog van hun (oppas) baasjes. Een geweldige manier om energie te verbranden en plezier te hebben! Dit zijn onze favorieten;

  • Hondenspeeltuin Bello’s Place; gelegen in het Vroesenpark, biedt Bello’s Place een speciale hondenspeeltuin met diverse speeltoestellen en obstakels voor honden om van te genieten. Een gezellige ontmoetingsplek voor honden en hun baasjes.
  • Hondenspeeltuin Plaswijckpark; nog op zoek naar een leuke planning met je hond? Ga naar Plaswijckpark! Het heeft een speciale hondenspeeltuin waar honden kunnen spelen op verschillende speeltoestellen en obstakels. Het park biedt ook een hondencafé waar honden en hun baasjes kunnen ontspannen na een leuke speelsessie.
  • Hondenspeeltuin Crooswijk; deze hondenspeeltuin biedt een veilige en afgebakende ruimte waar honden kunnen rennen, spelen en socialiseren. Het park heeft verschillende speeltoestellen en obstakels om de honden bezig te houden.
  • Hondenspeeltuin Delfshaven; gelegen in het historische Delfshaven, biedt deze hondenspeeltuin een leuke en gezellige omgeving voor honden om te spelen en plezier te hebben. Het park heeft grasvelden, speeltoestellen en waterpartijen waar honden van kunnen genieten.
  • Kralingse Bos Hondenstrand; gelegen aan het Kralingse Bos, biedt dit hondenstrand een ruim gebied waar honden vrij kunnen rennen en spelen in het water. Het is een populaire plek voor hondenliefhebbers om samen te komen en hun viervoeters te laten genieten van waterpret en sociale interactie.

4. Dierenwinkels: verwen jouw viervoeter

Verwen je harige vriend met een bezoek aan een van de vele dierenwinkels en speciaalzaken in Rotterdam. Van smakelijke traktaties tot stijlvolle accessoires, hier vind je alles wat je nodig hebt om je hond gelukkig en gezond te houden.

5. De mooiste wandelroutes van Rotterdam

Rotterdam biedt niet alleen een adembenemende skyline en moderne architectuur, maar ook prachtige gebieden waar je samen met je hond kunt genieten van heerlijke wandelingen. Hier zijn enkele van de mooiste wandelroutes die Rotterdam te bieden heeft:

  • Maasboulevard en Katendrecht: geniet van een schilderachtige wandeling langs de Maasboulevard, waar je een prachtig uitzicht hebt op de skyline van Rotterdam. Vervolg je route naar Katendrecht, een levendige wijk vol historie en gezelligheid, perfect om te verkennen met je trouwe viervoeter aan je zijde.
  • Oude Delfshaven: ontdek het charmante en pittoreske Delfshaven tijdens een wandeling door deze historische buurt. Bewonder de prachtige grachten, historische gebouwen en gezellige terrasjes terwijl je samen met je hond door de kronkelende straatjes wandelt.
  • Van de Rotte naar de Bergse Plas: volg de oevers van de Rotte richting de Bergse Plas en geniet van een ontspannen wandeling langs het water. Onderweg kom je langs groene weiden, schilderachtige bruggetjes en misschien zelfs wel een paar leuke plekjes waar je hond even kan afkoelen.
  • Stadswandeling langs de Laurenskerk: maak een wandeling door het centrum van Rotterdam en bewonder de prachtige architectuur rondom de iconische Laurenskerk. Ontdek historische plekjes, gezellige pleinen en levendige straten terwijl je geniet van een wandeling door de bruisende stad.
  • Brandgrens wandeling: Loop langs de lampjes die de brandgrens markeren, een herdenkingsroute die het gebied markeert dat verwoest is tijdens het bombardement op Rotterdam in 1940. Deze wandeling brengt oud en nieuw samen in één stad en biedt een uniek perspectief op de geschiedenis van Rotterdam.

Of je nu een lokale Rotterdammert bent of de stad voor het eerst bezoekt, deze hotspots zorgen ervoor dat zowel honden als hun baasjes een geweldige tijd beleven in deze levendige stad aan de Maas. Dus waar wacht je nog op? Pak de riem, roep je trouwe metgezel en ga op avontuur in Rotterdam!

Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Comments

0 comments

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.