in

De duistere wereld van broodfokkers; hoe je ze herkent en hoe je kiest voor een verantwoorde fokker

In de wereld van huisdieren, met name honden, is er een duistere kant die vaak verborgen blijft onder schijnbaar vriendelijke façades; broodfokkers. Deze onethische en meedogenloze praktijk brengt niet alleen schade toe aan de dieren zelf, maar ook aan hun toekomstige eigenaren. In dit artikel zullen we de gruwelen van broodfokkers verkennen, en belangrijker nog, hoe je ze kunt herkennen om te voorkomen dat je onbewust bijdraagt aan deze afschuwelijke industrie. Daarnaast geven we informatie over hoe je kiest voor een verantwoorde fokker. Lees snel verder!

Wat is Broodfokken?

Broodfokken is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het onverantwoordelijk fokken van huisdieren, met name honden, met als voornaamste doel winst te maken zonder rekening te houden met het welzijn van de dieren. Broodfokkers zien dieren puur als een product om te verkopen, zonder aandacht te besteden aan genetische gezondheid, sociale behoeften of algemeen welzijn van de dieren. De omstandigheden waarin de honden zich verkeren zijn ronduit verschrikkelijk.

Evenals andere internetcriminelen, evolueren broodfokkers voortdurend, worden ze slimmer en tonen ze meer creativiteit. Ze begrijpen precies hoe ze hun advertenties moeten aanpassen om geld te verdienen, ondanks het leed van vele dieren. Kijk uit dat je niet in overtuigende advertenties trapt!

Hoe weet ik of ik te maken heb met een broodfokker?

  1. Waarschuwingssignalen bij advertenties en contact met de broodfokker

Broodfokkers opereren vaak in de schaduw en gebruiken verschillende manipulatieve tactieken, waaronder valse e-mails en online advertenties. Let goed op bij het verkrijgen van contactgegevens.

  • Wees alert op drukverkoop-uitdrukkingen zoals ‘op=op’ of ‘nu of nooit’. Als je snel moet beslissen is het bijna nooit een goed teken.
  • Wees alert op rare, of onprofessionele emailadressen.
  • Controleer de fokker via online reviews voordat je een beslissing neemt.
  • Let op fokkers met meerdere advertenties met dezelfde contactgegevens, wat kan duiden op grootschalige fokkerij.
  • Wees voorzichtig met fokkers die voorstellen om de puppy thuis af te leveren, aangezien dit een manier kan zijn om de leefomstandigheden van de puppy’s te verbergen.
  • Vraag altijd naar de leeftijd van de puppy’s en de mogelijkheid om de ouders te zien om mogelijke leugens over de leeftijd te voorkomen.
  • Bel bij twijfel naar 144 (Dierenbescherming) voor advies en meld mogelijke broodfokpraktijken!

2. Onhygiënische omstandigheden

Broodfokkers geven vaak niet om de leefomstandigheden van hun dieren. Als je een fokker bezoekt en merkt dat de faciliteiten smerig zijn, met dieren die in hun eigen uitwerpselen leven, is dit een rode vlag.

3. Geen papieren of documentatie

Verantwoordelijke fokkers verstrekken altijd papieren en documentatie met betrekking tot de afstamming, vaccinaties en gezondheidsgeschiedenis van hun dieren. Als een fokker weigert dergelijke documenten te verstrekken of vaag is over de achtergrond van de dieren, is dit verdacht.

4. Grote verscheidenheid aan rassen

Broodfokkers richten zich vaak op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Als een fokker een grote verscheidenheid aan rassen aanbiedt zonder zich te specialiseren in een specifiek ras, kan dit wijzen op broodfokpraktijken.

5. Geen zorgvuldige selectie van kopers

Een betrouwbare fokker zal geïnteresseerd zijn in waar hun dieren naartoe gaan en zullen selectief zijn bij het kiezen van kopers. Broodfokkers geven daarentegen vaak niet om de toekomstige omstandigheden van de dieren en zijn bereid ze aan iedereen te verkopen.

6. Prijs

Als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Broodfokkers proberen vaak snel geld te verdienen door hun dieren voor een lage prijs te verkopen.

Wat kun je doen?

  1. Adopteer, red een leven

Overweeg om een ​​hond te adopteren uit een opvangcentrum in plaats van te kopen bij een fokker. Op deze manier geef je niet alleen een dier een tweede kans, maar vermijd je ook het ondersteunen van de broodfokindustrie.

2. Ondersteun betrouwbare fokkers

Als je besluit een rashond te kopen, doe dan grondig onderzoek naar betrouwbare fokkers die zich inzetten voor het welzijn van hun dieren. Vraag naar referenties en bezoek de fokkerij voordat je een beslissing neemt.

3. Meld verdachte praktijken

Dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Meld verdachte praktijken. Bel naar de Dierenbescherming (144) bij twijfel, of bij het zien van een broodfokker. Op deze manier kun je bijdragen aan het stoppen van de broodfokhandel en het beschermen van dierenwelzijn!

In een wereld waar huisdieren steeds meer worden gezien als familieleden, is het van cruciaal belang om bewust te zijn van de duistere realiteit van broodfokkers. Door waakzaam te zijn en verantwoordelijke keuzes te maken als het gaat om het verkrijgen van een huisdier, kunnen we samen een verschil maken en een einde maken aan deze verwerpelijke praktijken.

Hoe herken je een goede fokker?

  1. Zorgvuldige selectie van ouders

Een goede fokker zal zorgvuldig zijn bij het selecteren van de ouderdieren, waarbij ze letten op gezondheid, temperament en rasstandaarden.

2. Gezonde en sociaal ontwikkelde pups

Pups die worden gefokt door een betrouwbare fokker zullen goed verzorgd zijn, regelmatig dierenartscontroles hebben gehad en goed gesocialiseerd zijn met mensen en andere dieren.

3. Transparantie en openheid

Een goede fokker zal open zijn over de achtergrond van de pups, inclusief afstamming, gezondheidsgeschiedenis en eventuele genetische problemen die in het ras voorkomen.

4. Ondersteuning na verkoop

Een betrouwbare fokker biedt ondersteuning en begeleiding nadat de pup is verkocht, inclusief advies over training, voeding en algemene zorg.

5. Lidmaatschap van rasverenigingen

Betrouwbare fokkers zijn vaak lid van erkende rasverenigingen en volgen strikte fokstandaarden en gedragscodes.

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

7 Vrolijke Krokusvakantie activiteiten voor jou en je furry vriend!

De ultieme gids voor hondeneigenaren en -oppassers: Amsterdam’s beste hotspots!