8 bijzondere overnachtingen in Nederland met je hond

Op zoek naar een unieke overnachting voor een weekendje weg met je hond? Nederland heeft een scala aan bijzondere accommodaties die niet alleen comfortabel en hondvriendelijk zijn, maar ook een unieke ervaring bieden. Hieronder vind je enkele van de meest bijzondere overnachtingen waar jij en je hond volop kunnen genieten.

1. Boomhutten

Voor een avontuurlijke en sprookjesachtige ervaring zijn boomhutten een fantastische keuze. Verscholen in de bossen, bieden deze accommodaties een rustige en natuurlijke omgeving, ideaal voor lange wandelingen en het ontdekken van de natuur.

Tip: Boomhut XXL in Drenthe

Boomhut XXL op Europarcs Ruinen in Drenthe biedt luxe boomhutten geschikt voor zes personen, inclusief een hot tub. Honden zijn hier ook welkom, en de locatie biedt voldoende ruimte en faciliteiten voor zowel mens als dierā€‹

2. Strandhuisjes

Wakker worden met het geluid van de golven en een ochtendwandeling langs het strand ā€“ een verblijf in een strandhuisje is perfect voor honden die van water en zand houden.

Tip: Beach Villaā€™s in Hoek van Holland

Deze strandhuisjes van Roompot zijn direct aan het strand gelegen en honden zijn hier meer dan welkom.

3. Boten en woonarken

Voor een unieke overnachting op het water kun je kiezen voor een verblijf op een boot of woonark. Deze accommodaties bieden een rustige, ontspannende omgeving met een prachtig uitzicht over het water.

Tip: Marina Parcs

Marina Parcs heeft accommodaties op het water waar honden zijn toegestaan. Ze bieden verschillende locaties zoals Amsterdam, Almere, Naarden en meer, waar je kunt overnachten in woonboten en havenlodgesā€‹.

4. Luxe safaritenten

Voor een glamping-ervaring kun je een luxe safaritent boeken. Deze tenten bieden het comfort van een hotelkamer, maar met het avontuurlijke gevoel van kamperen. Vaak gelegen op campings met ruime speel- en wandelmogelijkheden voor honden.

Tip: Vakantiepark Mƶlke in Overijssel

Vakantiepark Mƶlke in Zuna, Overijssel biedt safaritenten en diverse lodges waar honden welkom zijn. Het is gelegen in een natuurrijke omgeving en heeft privĆ© sanitairā€‹.

5. Historische molens

Overnacht in een authentieke Nederlandse molen voor een unieke en historische ervaring. Veel van deze molens zijn prachtig gerestaureerd en bieden een comfortabel verblijf met een vleugje geschiedenis.

Tip: Molen in de duinen van Egmond

De Molen van Egmond aan den Hoef, biedt een unieke en historische overnachtingsmogelijkheid waar ook honden welkom zijn. Deze authentieke molen is gelegen in een prachtige duinomgeving, ideaal voor lange wandelingen met je viervoeter.

6. Design vakantiehuizen

Voor een moderne en stijlvolle overnachting zijn design vakantiehuizen een geweldige keuze. Deze huizen zijn vaak voorzien van alle luxe en gemakken, en veel van hen zijn hondvriendelijk.

Tip: Strand resort Duin in Ouddorp

Deze stijlvolle en moderne vakantievilla’s zijn gelegen in de duinen van Ouddorp, waar honden welkom zijn en alle ruimte hebben om te ravotten.

7. Landelijke boerderijen

Voor een rustieke en authentieke ervaring kies je voor een verblijf op een boerderij. Deze accommodaties bieden veel ruimte voor je hond om te spelen en te rennen, en vaak zijn er ook andere dieren aanwezig.

Tip: Farmcamps

FarmCamps heeft diverse locaties door heel Nederland en biedt verschillende boerderijverblijven aan waar honden welkom zijn. Er zijn per boerderij een beperkt aantal tenten beschikbaar waar honden in mogen, dus het is raadzaam om op tijd te reserveren en dit goed te controleren bij het boeken.

8. Tiny houses

Tiny houses bieden een gezellige en unieke accommodatie-ervaring. Vaak gelegen in prachtige natuurgebieden, bieden ze een knusse en intieme sfeer.

Tip: TinyParks

TinyParks heeft diverse locaties in Nederland met tiny houses waar je hond mee mag genieten van de compacte en comfortabele ruimte.

Tips voor een bijzonder verblijf met je hond

Voorbereiding

Activiteiten

Veiligheid

Of je nu kiest voor een boomhut, strandhuisje, safaritent of een andere bijzondere accommodatie, Nederland biedt tal van unieke overnachtingsmogelijkheden waar jij en je hond een onvergetelijke tijd zullen hebben. Dus pak je koffers, neem je hond mee, en geniet van een avontuurlijke en ontspannende vakantie!

Laat uw stem achter

2 punten
Upvote Downvote

Comments

0 comments

Aanmelden

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Voer je accountgegevens in en we sturen je een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Uw wachtwoord reset link lijkt ongeldig of verlopen te zijn.

Inloggen

Privacybeleid

Toevoegen aan collectie

Geen collecties

Hier vind je alle collecties die je eerder hebt gemaakt.

nl_NLNederlands