Deze tips van Petbnb oppas Viola moet iedereen weten!

Wat is je naam?

viola (en hondje Barry)

Hoe oud ben je?

40

Wat doe je in het dagelijks leven? Werk? Studie? Hobby?

ik zit in de wijkraad (rotterdam/oude noorden) en ben graag buiten.

Heb je ook een eigen hond of hond gehad? Zo ja wat voor een ras/kruising en hoe heet hij/zij?

ik heb nu Barry, en daarvoor zo veel anderen. Barry is een typisch poubelle (vuilnisbak dus), uit Spanje geadopteerd.

Wat zijn de leukste karaktereigenschappen van je eigen hond?

in het begin was Barry heel angstig. hij kroop tegen de muren en je mocht hem absoluut niet aankijken. destijds leefde Alfred nog (mijn kruising chihuahua), die was nergens bang voor. sterker nog; hij vond dat iedereen bang moest zijn voor hem! een echte durfal. dat hielp Barry enorm. Alfred heeft hem echt geleerd dat hij bij mij veilig was en dat ie me kon vertrouwen. dat Barry zich kon laten aaien en dat de riem niet eng hoefde te zijn. Barry kroop daardoor uit zijn schulp. na 6 maanden overleed Alfred heel plots. dat maakte Barry weer angstig, maar hij voelde zich bij mij vertrouwd en richtte zich daarom echt op mijn instructies. het heeft onze band sterk gemaakt, we zijn een echt team.

het was best leeg zonder Alfred en ik twijfelde aan nog een hond erbij. toen ik Petbnb voorbij zag komen, leek dit de perfecte oplossing. voor mij én voor Barry. ik hoef zo niet altijd 2 honden te hebben, maar ik leer ook nieuwe mensen kennen. Barry kan langzaam wennen aan het idee dat hij niet alleen op mij moet focussen. dat maakt hem weer zelfstandiger, hij kan dan makkelijker even alleen zijn. plus hij kan lekker spelen met verschillende nieuwe vrienden.

Wat was/waren je leukste oppashond(en)? en waarom?

er zijn 2 speciale honden waar ik een aparte band mee heb. de een omdat ik de baasjes heb kunnen laten inzien dat hij niet zo gevaarlijk is als zij dachten (ze waren bang dat hij door de komst van de baby was veranderd, maar het bleek juist de angst van de jonge ouders te zijn die de hond aanvoelde). de andere hond is de beste vriend van Barry geworden. het enthousiasme waarmee de twee elkaar begroeten vind ik hartverwarmend. daarnaast is het baasje inmiddels een fijne vriendin geworden.

Hoe kom je erachter of er een goede match is met de hond en het baasje tijdens een kennismaking?

in veel gevallen zie je direct hoe de band is tussen baas en hond. dat zegt veel over het gedrag in een thuissituatie. maar Barry is ook een fantastische graadmeter. hij is zeer geduldig en erg tolerant, dus als hij een grom afgeeft weet ik direct dat de hond in kwestie geen goede match is.

Heb je ook nog nieuwe dingen geleerd door het oppassen?

1) in het begin zei ik op iedereen ja. het leek me leuk en ik zag niet zo snel een probleem. dat laatste klopt nog wel een beetje, maar ik heb wel geleerd om mezelf af te remmen. vooral als je lange wandelingen maakt, is het goed om ook wel eens een dagje vrij te hebben.

2) naar Barry ‘luisteren’.

Favoriete uitlaatplaats voor honden & waarom?

de verschillende bossen in de omgeving van Rotterdam. daar kunnen honden vrij rondlopen. en er is vaak ook een meertje, waar ze kunnen zwemmen of ravotten in het zand.

Welke tips & tricks zou jij willen meegeven aan andere oppassen voor een goed oppasverblijf?

1) baasjes vinden hun hond vaak braaf, goed opgeleid of rustig. de nieuwe omgeving en het gemis van die baas kunnen de hond echter heel anders doen reageren als ie bij jou is. een hond is leuk, maar als je de hele dag achter hem aan moet lopen of er komt geen moment van rust in de hond, is de lol er snel af. (en soms zijn baasjes ook niet helemaal eerlijk) dat is dus echt een tip naar toekomstige oppassen: let op jezelf en volg je instinct.

2) heb een duidelijke back-up voor baasjes die naar het buitenland op vakantie gaan. er kan zich iets voordoen met de hond, maar ook met jou. sommige baasjes vullen de vragenlijst niet helemaal in en dan zit je met een probleem als de nood aan de man/hond is.

Wat zou je nog willen toevoegen aan Petbnb?

voor nu niks, misschien een app

   

Enthousiast geworden na dit verhaal? Bekijk snel de Petbnb advertentie van Viola en zie of ze nog een plekje vrij heeft voor jouw hond!

https://www.petbnb.nl/hondenoppas/nederland/rotterdam/pet-breakfast-2729

Benieuwd naar meer verhalen van onze oppassen? Lees hier het verhaal van Domien

Hondenfluisteraar Domien over zijn oppaservaringen – lees het hier!

Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Comments

0 comments

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.